Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Seznam nenajde ubuntu?  (Přečteno 4960 krát)

HonzaD

• Stálý člen
  • **
    • VoIP a internetová komunikace
Seznam nenajde ubuntu?
« kdy: 05 Dubna 2010, 23:34:39 »
Tak jsem se chtěl kouknout, kdy má vyjít nové vydání ubuntu, zadal jsem do seznamáckého zahraničního vyhledávání slovo ubuntu a trošku mě zaskočil výsledek.  ;D

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 21 Dubna 2010, 01:19:24 od HonzaD »

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
Re: Seznam nenajde ubuntu?
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2010, 23:38:20 »
A že najde  ;D

EDIT: To bude asi těmi WIN  ;)

Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

q66

« Odpověď #2 kdy: 05 Dubna 2010, 23:57:27 »
spíš to bude bug .. na prvním screenu, kde to nic nenašlo, jsem hledal přímo z hlavní stránky seznamu.. na druhým screenu jsem prostě znova klikl na "hledat" z té stránky kde to nic nenašlo. U obou hledání je jiná URL a výsledky, i když by měly být stejný.

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #3 kdy: 06 Dubna 2010, 00:00:39 »
Pánové, ať tak či tak, ať zadám ubuntu/Ubuntu, odškrtnu ve světě, tak to vždycky "něco" najde, viz můj screen výše  :)

EDIT: Jinak upozorňuji, že tohle je další kandidát na přesunutí do Uzavřená diskuze  ;D Jestli se tu tedy neodehraje něco převratného  ;D
« Poslední změna: 06 Dubna 2010, 00:03:08 od Tadeáš Pařík »

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5

pariktadeas@jabbim.cz

q66

« Odpověď #4 kdy: 06 Dubna 2010, 00:14:33 »
Pánové, ať tak či tak, ať zadám ubuntu/Ubuntu, odškrtnu ve světě, tak to vždycky "něco" najde, viz můj screen výše  :)

EDIT: Jinak upozorňuji, že tohle je další kandidát na přesunutí do Uzavřená diskuze  ;D Jestli se tu tedy neodehraje něco převratného  ;D

hledáš z hlavní stránky http://seznam.cz ? :) btw, to tvý přesouvání mě celkem s*re, vždycky je tady nějaká dobrá diskuse a ty to přesuneš :\

wam]Spider007

• Host
« Odpověď #5 kdy: 06 Dubna 2010, 00:15:58 »
tu sa skvele hodi jeden dobry akronym :) -> UTFG :D

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #6 kdy: 06 Dubna 2010, 00:16:32 »

hledáš z hlavní stránky http://seznam.cz ? :) btw, to tvý přesouvání mě celkem s*re, vždycky je tady nějaká dobrá diskuse a ty to přesuneš :\

Ano, z hlavní stránky... btw...přesun v obecné diskuzi je až po dohodě s nějakým dalším moderátorem... mimochodem taky by mě zajímalo, kdo mi přesunul můj topic "kolik vážíte"  ;D dodneška to nevím  ;)

pariktadeas@jabbim.cz

crowack

• Aktivní člen
  • *
  • Poor willage boy
« Odpověď #7 kdy: 06 Dubna 2010, 01:24:33 »
spíš to bude bug .. na prvním screenu, kde to nic nenašlo, jsem hledal přímo z hlavní stránky seznamu.. na druhým screenu jsem prostě znova klikl na "hledat" z té stránky kde to nic nenašlo. U obou hledání je jiná URL a výsledky, i když by měly být stejný.
Jestli to nebude tím, že u prvního hledání je dole obrázek "výsledky dodává bing"  ;D ;D ;D
OpenSUSE13.1 KDE ... Join the dark side, we have kookies :)

q66

« Odpověď #8 kdy: 06 Dubna 2010, 07:41:26 »
Jestli to nebude tím, že u prvního hledání je dole obrázek "výsledky dodává bing"  ;D ;D ;D

to je i u těch dalších ;D

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
« Odpověď #9 kdy: 06 Dubna 2010, 14:00:02 »
No mě to našlo z hlavní stránky všechno v cajku :)

Btw, nehrál sis náhodou s fotošopem? :)
Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

q66

« Odpověď #10 kdy: 06 Dubna 2010, 14:06:51 »
No mě to našlo z hlavní stránky všechno v cajku :)

Btw, nehrál sis náhodou s fotošopem? :)

ne .. fakt to tak je .. jestli chceš logy apod můžu poskytnout :D ty screenshoty nebyly upravený, prostě jsem sejmul okno kde to nic nenašlo, kliknul znova na Hledat, našlo to, sejmul znova.

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 07 Dubna 2010, 01:08:24 »
fotošop? To je něco jako gimp?  :D

Mě seznam v českém hledání ještě docela často píše chyba komponenty :)
že by bylo na čase změnit vyhledávač  ???

Nejlépe aby to umělo česky a mělo to decentralizovanou architekturu a mohl jsem se zapojit jako server :D  http://en.wikiversity.org/wiki/Distributed_P2P_search_engine

Zkoušel jsem YaCy, ale proti tomu seznam podává dobré výsledky :D
Mělo to problém i s rozpoznáním češtiny..
« Poslední změna: 07 Dubna 2010, 01:14:42 od HonzaD »

ADIO45

• Stálý člen
  • **
  • snažím poradit...nezáleží na karmy ale snahu :)
    • Dráčkovo herní doupě
« Odpověď #12 kdy: 07 Dubna 2010, 17:10:04 »
Bohužel lidi mají nejradši Seznam.cz než Google. Jsem větší fanda Google. Dávno jsem Seznam.cz zlomil hůl. Bohužel jsem zklamal že tam jezdí pomocích Bing.com je to docela velká ubohost. Bugy jsou na Seznamu.cz vždycky se potkávám. Proto ho nerad používám a nikdy je nebudu hledat na Seznamu.cz dyť je to ztráta řešení a času.
Toshiba L505 - iCore-3, ATI Radeon HD, 4GB ram,500GB  + Win7 s virtual Ubuntu
Neumím psát česky. Jsem sluchově postižení...

HonzaD

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #13 kdy: 07 Dubna 2010, 20:17:09 »
Bohužel lidi mají nejradši Seznam.cz než Google. Jsem větší fanda Google. Dávno jsem Seznam.cz zlomil hůl. Bohužel jsem zklamal že tam jezdí pomocích Bing.com je to docela velká ubohost. Bugy jsou na Seznamu.cz vždycky se potkávám. Proto ho nerad používám a nikdy je nebudu hledat na Seznamu.cz dyť je to ztráta řešení a času.
Seznam je menší firma, která je zaměřená na české uživatele.
Tím že používám seznam podporujeme české podnikatele, konkurenci a tak dále.
Ale technicky i jinak je na tom seznam hůř, jediné co je na něm oproti googlu trochu lepší je podpora pro české uživatele.
Díky tomu, že seznam využívá tolik lidí tak google počešťuje a zpřístupňuje hodně služeb v česku relativně brzo (svysokou prioritou).
Mě by se líbilo, když by byl kvalitní decentralizovaný vyhledávač do kterého by se mohl zapojit kdokoliv. Mohl bych poskytnout svojí konektivitu a HW a dostat provize ze zobrazených reklam a nebyl bych závislí na jedné komerční firmě.

Když funguje DHT a decentralizované vyhledávání v P2P programech pro stahování dat, proč by to nefungovalo i zaměřeno na prohlížení stránek (už teď můžu v P2P klientech hledat html stránky, ale následné zobrazení a práce s nimi není tak pohodlná + problém s dynamickým webem..)
« Poslední změna: 07 Dubna 2010, 20:20:27 od HonzaD »

LuciusMare

• Závislák
« Odpověď #14 kdy: 08 Dubna 2010, 07:07:17 »

Ano, z hlavní stránky... btw...přesun v obecné diskuzi je až po dohodě s nějakým dalším moderátorem... mimochodem taky by mě zajímalo, kdo mi přesunul můj topic "kolik vážíte"  ;D dodneška to nevím  ;)
Ja myslel zes to byl ty, mels tam posledni post :D
Citace
<Firzen> tak teď budu Číňan
<Firzen> tak uvidíme :D
Jabber: LuciusMare (zkroucenina) jabbim (tecka) cz

Tadeáš Pařík

• Ubuntu.cz
« Odpověď #15 kdy: 08 Dubna 2010, 10:24:13 »

Ja myslel zes to byl ty, mels tam posledni post :D

Ano měl, taky to tak vypadalo  >:( Ale já to nebyl... ptal jsem se i Vojty a zjistit to nejde, ale to je jedno, stávaj se horší věci  ;D

pariktadeas@jabbim.cz

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.