Bohužel lidi mají nejradši Seznam.cz než Google. Jsem větší fanda Google. Dávno jsem Seznam.cz zlomil hůl. Bohužel jsem zklamal že tam jezdí pomocích Bing.com je to docela velká ubohost. Bugy jsou na Seznamu.cz vždycky se potkávám. Proto ho nerad používám a nikdy je nebudu hledat na Seznamu.cz dyť je to ztráta řešení a času.
Seznam je menší firma, která je zaměřená na české uživatele.
Tím že používám seznam podporujeme české podnikatele, konkurenci a tak dále.
Ale technicky i jinak je na tom seznam hůř, jediné co je na něm oproti googlu trochu lepší je podpora pro české uživatele.
Díky tomu, že seznam využívá tolik lidí tak google počešťuje a zpřístupňuje hodně služeb v česku relativně brzo (svysokou prioritou).
Mě by se líbilo, když by byl kvalitní decentralizovaný vyhledávač do kterého by se mohl zapojit kdokoliv. Mohl bych poskytnout svojí konektivitu a HW a dostat provize ze zobrazených reklam a nebyl bych závislí na jedné komerční firmě.
Když funguje DHT a decentralizované vyhledávání v P2P programech pro stahování dat, proč by to nefungovalo i zaměřeno na prohlížení stránek (už teď můžu v P2P klientech hledat html stránky, ale následné zobrazení a práce s nimi není tak pohodlná + problém s dynamickým webem..)