Pro ty, kteří by si chtěli zahrát legendární strategii Dune 2000, zkoušel jsem rozchodit na notebooku s graf. kartou Intel GMA x3100, 32bit system linux Mint 8 (Ubuntu 9.10)
1.Nainstalujte si balík wine
2.Vlozte CD Dune 2000, otevrete prochazet CD a spustete Autorun.exe, zkoušel jsem spoustit rovnou Setup.exe ale vyskocilo mi okno instalace selhala, pod Autorun-Install bez problemu

jestlize nemáte hru na CD nebo se vám ji nechce instalovat -
www.uloz.to a do vyhledávání zadejte Dune 2000, je tam uploadnuto hned nekolikrat v rar archivu, ma okolo 60MB, nevim jestli se tu muzou pridavat odkazy,spis asi ne

3.Pokud jste hru nainstalovali, staci jen Aplikace --> Wine --> Dune 2000, jestli stáhli uz nainstalovanou, extrahujte a spustte Dune2000.exe
4.Je mozné ze nepujde zvuk nebo se bude zatrhávat a po chvíli vypadne --> Otevrete configure wine (Aplikace-->wine-->configure wine, nebo Terminál-->
winecfg ) , --> Zvuk a zaskrtnete ovladac OSS, u me to problem se zvukem vyresilo:)
- Jenze je tu pár problému, ktere se mi nepodarilo vyresit a to ze hra obcas pri startu rovnou spadne na pozadi a rozliseni obrazovky klesne na 640x480, musim se pak prihlasit a odhlasit

, dál pri hraní hry se nemuzu posouvat prímo do stran, jen nahoru, dolů, sikmo nahoru do prava,do leva nebo sikmo dolů doprava,doleva ..ale to není neak závazný problém, me osobne to niak neprekazi. Dál je tu jeden vaznejsi problem a to ze se z první mise nedostanu dál, porad se opakuje první mise

, takze si muzu zahrat jen Multiplayer-Practise(Hra více hracu-Trening) ale stejne mi to kdysi kdyz jsem tu hru hrával prislo zábavnejsi.... Tak jsem tu napsal svoji zkusenost, treba to nekomu pomuze