Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Dune 2000 pod wine  (Přečteno 4446 krát)

mcTokis

• Návštěvník
Dune 2000 pod wine
« kdy: 04 Dubna 2010, 14:47:47 »
Pro ty, kteří by si chtěli zahrát legendární strategii Dune 2000, zkoušel jsem rozchodit na notebooku s graf. kartou Intel GMA x3100, 32bit system linux Mint 8 (Ubuntu 9.10)
1.Nainstalujte si balík wine
2.Vlozte CD Dune 2000, otevrete prochazet CD a spustete Autorun.exe, zkoušel jsem spoustit rovnou Setup.exe ale vyskocilo mi okno instalace selhala, pod Autorun-Install bez problemu :) jestlize nemáte hru na CD nebo se vám ji nechce instalovat - www.uloz.to a do vyhledávání zadejte Dune 2000, je tam uploadnuto hned nekolikrat v rar archivu, ma okolo 60MB, nevim jestli se tu muzou pridavat odkazy,spis asi ne :-X
3.Pokud jste hru nainstalovali, staci jen Aplikace --> Wine --> Dune 2000, jestli stáhli uz nainstalovanou, extrahujte a spustte Dune2000.exe
4.Je mozné ze nepujde zvuk nebo se bude zatrhávat a po  chvíli vypadne -->  Otevrete configure wine (Aplikace-->wine-->configure wine, nebo Terminál-->
Kód: [Vybrat]
winecfg ) , --> Zvuk a zaskrtnete ovladac OSS, u me to problem se zvukem vyresilo:)

- Jenze je tu pár problému, ktere se mi nepodarilo vyresit a to ze hra obcas pri startu rovnou spadne na pozadi a rozliseni obrazovky klesne na 640x480, musim se pak prihlasit a odhlasit :-\ , dál pri hraní hry se nemuzu posouvat prímo do stran, jen nahoru, dolů, sikmo nahoru do prava,do leva nebo sikmo dolů doprava,doleva ..ale to není neak závazný problém, me osobne to niak neprekazi. Dál je tu jeden vaznejsi problem a to ze se z první mise nedostanu dál, porad se opakuje první mise  >:( , takze si muzu zahrat jen Multiplayer-Practise(Hra více hracu-Trening) ale stejne mi to kdysi kdyz jsem tu hru hrával prislo zábavnejsi.... Tak jsem tu napsal svoji zkusenost, treba to nekomu pomuze ;)

sabraq

• Závislák
  • Bootloader-není téma k hovoru,ani zbytný prostor
Re: Dune 2000 pod wine
« Odpověď #1 kdy: 05 Dubna 2010, 15:05:22 »
Pro ty, kteří by si chtěli zahrát legendární strategii Dune 2000, zkoušel jsem rozchodit na notebooku s graf. kartou Intel GMA x3100, 32bit system linux Mint 8 (Ubuntu 9.10)
1.Nainstalujte si balík wine
2.Vlozte CD Dune 2000, otevrete prochazet CD a spustete Autorun.exe, zkoušel jsem spoustit rovnou Setup.exe ale vyskocilo mi okno instalace selhala, pod Autorun-Install bez problemu :) jestlize nemáte hru na CD nebo se vám ji nechce instalovat - www.uloz.to a do vyhledávání zadejte Dune 2000, je tam uploadnuto hned nekolikrat v rar archivu, ma okolo 60MB, nevim jestli se tu muzou pridavat odkazy,spis asi ne :-X
3.Pokud jste hru nainstalovali, staci jen Aplikace --> Wine --> Dune 2000, jestli stáhli uz nainstalovanou, extrahujte a spustte Dune2000.exe
4.Je mozné ze nepujde zvuk nebo se bude zatrhávat a po  chvíli vypadne -->  Otevrete configure wine (Aplikace-->wine-->configure wine, nebo Terminál-->
winecfg ) , --> Zvuk a zaskrtnete ovladac OSS, u me to problem se zvukem vyresilo:)

- Jenze je tu pár problému, ktere se mi nepodarilo vyresit a to ze hra obcas pri startu rovnou spadne na pozadi a rozliseni obrazovky klesne na 640x480, musim se pak prihlasit a odhlasit :-\ , dál pri hraní hry se nemuzu posouvat prímo do stran, jen nahoru, dolů, sikmo nahoru do prava,do leva nebo sikmo dolů doprava,doleva ..ale to není neak závazný problém, me osobne to niak neprekazi. Dál je tu jeden vaznejsi problem a to ze se z první mise nedostanu dál, porad se opakuje první mise  >:( , takze si muzu zahrat jen Multiplayer-Practise(Hra více hracu-Trening) ale stejne mi to kdysi kdyz jsem tu hru hrával prislo zábavnejsi.... Tak jsem tu napsal svoji zkusenost, treba to nekomu pomuze ;)

Jakou máš verzi wine? Zkus nainstalovat poslední verzi, nebo si přidej repozitář.

Podívej se do databáze wine na zkušenosti ostatních.
http://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=3778
PP v kolečku - není licence,pouze upozornění na reklamu
"Dress code" - oblečení podle předpisu(ne kódované oblečení)
CC v kolečku - je licence,značí,že se někdo nesmírně snaží

mcTokis

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 14 Dubna 2010, 00:17:02 »
Wine mám aktuální:) a problém s misemi jsem náhodou vyřešil...v adresáři hry jsem spustil DUNE2000.DAT a co se stalo?..hra se spustila i s uvodni animaci, po první misi následovala druhá + fungují i úvodní videa, takze spoustet DUNE2000.DAT nikoli .EXE ... určitě bych googlil a prochazel i jiná fora, ale nemám moc čas a tuhle hru jsem chtěl pod wine vyzkoušet jen ze zvědavosti a trosku si pripomenout stary casy:D kdy jsem to hraval...

sabraq

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 14 Dubna 2010, 00:43:02 »
To je divný, .dat přece není pod windows executable...No, hlavně že jsi spokojený:D

Tadeáš Pařík

• Předseda občanského sdružení Ubuntu ČR a člen placené komunitní podpory
    • Ubuntu.cz
« Odpověď #4 kdy: 14 Dubna 2010, 01:04:05 »
To je divný, .dat přece není pod windows executable...No, hlavně že jsi spokojený:D

No otevřít pod WIN to lze například notepadem, případně pro info tento odkaz http://www.fileinfo.com/extension/dat, ale spustitelné to není, když pominu VCD video file.
Do života je třeba mít připravený rozum, nebo provaz.

Ubuntu 14.04 64 bit / Windows 10 Pro - Intel DH87MC, Intel Core i7-4771, 8GB Ram, Kingston HyperX 3K SSD 120GB, Intel HD 4600 a ASUS GTX660-DC2OCPH-2GD5
Ubuntu 14.04 64bit - HP ProBook 4525s
Ubuntu 14.10 32bit - ThinkPad R52 (testování)

pariktadeas@jabbim.cz

mcTokis

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Dubna 2010, 13:26:42 »
Mozna je to divny, ale me to proste de, ja za to nemuzu:D ...jo jeste jeden detail, díky compizu jde ve hre zoomvat :)

petergula

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #6 kdy: 15 Dubna 2010, 13:50:08 »
Mozna je to divny, ale me to proste de, ja za to nemuzu:D ...jo jeste jeden detail, díky compizu jde ve hre zoomvat :)
Alebo si zle pozrel a miesto DUNE2000.DAT si spustil DUNE2000.BAT (o:. Popr. Ti vypovedalo sluzbu par pixelov na LCD.

ntbk Dell 6420 (Amd Ati, Intel i7, 4GB RAM, 256GB SSD ...)
secondary/u svokrovcov:
Xubuntu (64bit) ntbk Asus A6Je (Ati X1450, Intel Core2Duo T5500, 2.5GB RAM ...)

sabraq

• Závislák
« Odpověď #7 kdy: 15 Dubna 2010, 20:53:19 »
Alebo si zle pozrel a miesto DUNE2000.DAT si spustil DUNE2000.BAT (o:. Popr. Ti vypovedalo sluzbu par pixelov na LCD.

Ano, to spíš, v té dávce budou navíc nějaký parametry, díky kterým to funguje jak má. A s tím kompizem...no nevím, ale bude to mít taky nejspíš nějaký racionální vysvětlení ;)

mcTokis

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 18 Dubna 2010, 01:09:51 »
screens

[attachment deleted by admin]

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.