Tak to je super, ale pro pouzivat xvkbd neni lepsi pouzivat xbindkeys ? Ted jsem se dival na tenhle navod a prijde mi ze je to mocnejsi nastroj - lze nastavit prirazeni pro jednotlive programy a jeste notifikaci ...
Ale proc vubec pouzivat externi program, akorat mi bude bezet nejaky demon na pozadi a zrat prostredky, az budu mit cas radsi se podivam jak tohle resit primo na urovni desktopoveho prostredi. xbindkeys je sice dobry ze je nezavisly na danem okennim manazeru, ale je to proste proces navic.
Navic treba moje mys ma dve tlacitka uz systemem rozpoznana a preddefinovana, zbatek system nerozpozna, ale treba btnx je nasel i kdyz na buhvijaky pokus. Takze az budu mit cas se tim zabyvat tak nejdriv zjistim jak v systemu vubec najit to ze je zmacknute tlacitko XY. Predne je otazkou jestli bude btnx pracovat v Lucidu a za dalsi tam je urcita prodleva a nepresnost.
Xvkbd a xbindkeys jsou každý na něco jiného. Xbindkeys tlačítka čte a umí na základě jejich stisku spouštět přikazy. Xvkbd je virtuální klávesnice a naopak umožní posílat systému ta tlačítka. Tedy budeš potřebovat jak xbindkeys, tak xvkbd. Režie xbindkeys je defakto nulová a xvkbd se spouští pro každou událost, nemá žádného démona.
Pokud bys to chtěl řešit bez xvkbd, můžeš se podívat na
acpi_fakekey, ale to musíš spouštět pod rootem.
Suma sumárum, řekl bych, že je zbytečné hledat něco jiného, protože toto funguje perfektně, režie je opravdu naprosto zanedbatelná a nikdy se mi nestalo, že bych musel čekat, než se klávesa pošle a to i na Celeronu na 1300MHz.
Edit: Ještě jsem zapoměl dodat, že místo xvkbd lze použít samozřejmě i jiné podobné programy a v tom odkazovaném návodu je to právě
xte. Opět zvláštní program, který musíš doinstalovat a z xbindkeys spouštět. A je otázkou, zda umí posílat i klávesy, o které nám tu jde.