Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Namapování LIRC jako klávesovou zkratku [vyřešeno]  (Přečteno 5031 krát)

karlitos

• Stálý člen
  • **
  • Bioinformatics - solutions in-silico
    • homepage
Re: Namapování LIRC jako klávesovou zkratku [vyřešeno]
« Odpověď #25 kdy: 08 Května 2010, 14:30:53 »
Tak to je super, ale pro pouzivat xvkbd neni lepsi pouzivat xbindkeys ? Ted jsem se dival na tenhle navod a prijde mi ze je to mocnejsi nastroj - lze nastavit prirazeni pro jednotlive programy a jeste notifikaci ...
Ale proc vubec pouzivat externi program, akorat mi bude bezet nejaky demon na pozadi a zrat prostredky, az budu mit cas radsi se podivam jak tohle resit primo na urovni desktopoveho prostredi. xbindkeys je sice dobry ze je nezavisly na danem okennim manazeru, ale je to proste proces navic.
Navic treba moje mys ma dve tlacitka uz systemem rozpoznana a preddefinovana, zbatek system nerozpozna, ale treba btnx je nasel i kdyz na buhvijaky pokus. Takze az budu mit cas se tim zabyvat tak nejdriv zjistim jak v systemu vubec najit to ze je zmacknute tlacitko XY. Predne je otazkou jestli bude btnx pracovat v Lucidu a za dalsi  tam je urcita prodleva a nepresnost.
Lenovo ThinkCentre A61 912073G
Athlon X2 5000+ 4GB RAM Nvidia Geforce 9500GT
Linux Mint 9 Isadora , Win7 64Bit

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
Re: Namapování LIRC jako klávesovou zkratku [vyřešeno]
« Odpověď #26 kdy: 08 Května 2010, 14:50:47 »
Tak to je super, ale pro pouzivat xvkbd neni lepsi pouzivat xbindkeys ? Ted jsem se dival na tenhle navod a prijde mi ze je to mocnejsi nastroj - lze nastavit prirazeni pro jednotlive programy a jeste notifikaci ...
Ale proc vubec pouzivat externi program, akorat mi bude bezet nejaky demon na pozadi a zrat prostredky, az budu mit cas radsi se podivam jak tohle resit primo na urovni desktopoveho prostredi. xbindkeys je sice dobry ze je nezavisly na danem okennim manazeru, ale je to proste proces navic.
Navic treba moje mys ma dve tlacitka uz systemem rozpoznana a preddefinovana, zbatek system nerozpozna, ale treba btnx je nasel i kdyz na buhvijaky pokus. Takze az budu mit cas se tim zabyvat tak nejdriv zjistim jak v systemu vubec najit to ze je zmacknute tlacitko XY. Predne je otazkou jestli bude btnx pracovat v Lucidu a za dalsi  tam je urcita prodleva a nepresnost.

Xvkbd a xbindkeys jsou každý na něco jiného. Xbindkeys tlačítka čte a umí na základě jejich stisku spouštět přikazy. Xvkbd je virtuální klávesnice a naopak umožní posílat systému ta tlačítka. Tedy budeš potřebovat jak xbindkeys, tak xvkbd. Režie xbindkeys je defakto nulová a xvkbd se spouští pro každou událost, nemá žádného démona.
Pokud bys to chtěl řešit bez xvkbd, můžeš se podívat na acpi_fakekey, ale to musíš spouštět pod rootem.

Suma sumárum, řekl bych, že je zbytečné hledat něco jiného, protože toto funguje perfektně, režie je opravdu naprosto zanedbatelná a nikdy se mi nestalo, že bych musel čekat, než se klávesa pošle a to i na Celeronu na 1300MHz.

Edit: Ještě jsem zapoměl dodat, že místo xvkbd lze použít samozřejmě i jiné podobné programy a v tom odkazovaném návodu je to právě xte. Opět zvláštní program, který musíš doinstalovat a z xbindkeys spouštět. A je otázkou, zda umí posílat i klávesy, o které nám tu jde.
« Poslední změna: 08 Května 2010, 15:26:59 od GdH »

Martin Šácha

• Člen občanského sdružení Ubuntu ČR a placené komunitní podpory
  • Administrátor fóra
Re: Namapování LIRC jako klávesovou zkratku
« Odpověď #27 kdy: 09 Května 2010, 21:26:39 »
Díky, jsem schopen pustit firefox :D Dílčí problém: jak se dostanu k příkazům klv. zkratek které lze nastavit systém->předvolby->klávesové zkratky? Například zvýšení a snížení hlasitosti, přesun na jinou plochu, spuštění spořiče,...?

Muzu se zeptat jake je reseni ? To same chci resit pro mys a nechce se mi to resit globalnimi klavesovymi zkratkami. Proste exostuji prikazy jako sniz/zvys hlasitost globalne/aplikace nebo v browseru o stranku dopredu/dozadu, docela by me to zajimalo.
Diky K

Tak tady je moje verze, snad poslouží :)
Kód: [Vybrat]
begin
    prog    = irexec
    remote  = *
    button  = Down
    repeat  = 0
    config  = firefox
end

begin
    prog    = irexec
    remote  = *
    button  = VolDown
    repeat  = 0
    config  = amixer set PCM 5%-
end

begin
    prog    = irexec
    remote  = *
    button  = VolUp
    repeat  = 0
    config  = amixer set PCM 5%+
end

begin
prog    = irexec
remote  = *
button  = Mute
repeat  = 0
config  = amixer set Master toggle
end

#switch on/off display
begin
prog    = irexec
remote  = *
button  = Red
repeat  = 0
config  = DISPLAY=:0 xset dpms force off
end
begin
prog    = irexec
remote  = *
button  = Green
repeat  = 0
config  = DISPLAY=:0 xset dpms force on
end

begin
prog    = irexec
remote  = *
button  = Home
repeat  = 0
config  = DISPLAY=:0 xset dpms force off; amixer set Master toggle &
end

begin vlc
begin
prog = vlc
remote = *
button = OK
repeat = 0
config = key-play-pause
end
end vlc

Mint MATE 64bit / DuckDuckGo.com
Programátoři považují WYSIWYG za špatné u kódu i u žen. Programátor chce "dostat to, co žádá“ – kód tajemný, neodpouštějící, nebezpečný.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.