Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lucid - terminal zobrazujici tapetu plochy pri polopruhlednem pozadi  (Přečteno 1515 krát)

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
jak dosahnout trvale efektu, kdy terminal jakoby ugumuje okna pod nim a zobrazi na pozadi tapetu, resp. plochu ?
Podarilo se mi to pouze pri vypnutem compizu(nahoda pri aktivaci externiho monitoru - compiz se proste vypne) a zmenenim tematu na dust, viz. screenshot v priloze.

Tento efekt je super a hodne pomaha i pri praci v terminalu, pokud si ho clovek necha defaultne polopruhledny dle tematu, tak se text v terminalu takto nerusi s ostatnimi okny

jo jeste jsem zapomel napsat, ze se  po restartu vzdy tento efekt ztrati a najede nepruhledne okno dle metacity

[attachment deleted by admin]
« Poslední změna: 20 Května 2010, 12:32:32 od tomaskCZ »

Krysař

• Stálý člen
  • **
Re: Lucid - terminal zobrazujici tapetu plochy pri polopruhlednem pozadi
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2010, 12:39:57 »
Tento "efekt" je v terfminalu: upravit -> vlastnosti profilu - na zalozce pozadi -> prusvitne pozadi.

Neni to ale skutecne prusvitne pozadi, ale na pozadi terminalu to zobrazi obrazek na plose. Kdyz bude terminal pres nejake okno, tak se stejne zobrazi tapeta.
Skutecne prusvitne pozadi (ze prosvita treba i text z okna pod terminalem) se da nastavit pomoci compizu.
„Nepropadejte naději, jste z nejhoršího vevnitř.“

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2010, 12:56:48 »
Krysař - diky za odpoved, tu zalozku v terminalu jsem zkousel a nefungovalo mi to, nicmene mas pravdu - v metacity to tim lze nastavit trvale !

Citace
Neni to ale skutecne prusvitne pozadi, ale na pozadi terminalu to zobrazi obrazek na plose. Kdyz bude terminal pres nejake okno, tak se stejne zobrazi tapeta.
to je presne co jsem hledal, zobrazovani ostatnich oken pod terminalem mi prijde velmi rusive na beznou praci.
Nevis jak toho sameho efektu dosahnout i se zapnutym compizem ? Tam jdou nastavovat ruzne pruhlednosti, ale zabrazovat trvale tapetu se mi nepodarilo, vzdy jen s okny pod.

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2010, 13:04:17 »
V Compizu se průhlednost terminálu nenastavuje, Compiz zkrátka průhlednost podporuje jako základní vlastnost a pokud je v Gnome Terminálu průhlednost nastavena, chvá se tak, jak dovoluje správce oken. Tedy v Compizu bude použita průhlednost opravdová, nikoliv simulovaná, kterou požaduješ. Pokud chceš lepší čitelnost, sniž průhlednost, nebo si dej na pozadí terminálu vlastní obrázek.

tomaskCZ

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2010, 13:15:05 »
aha,ok, tak to je skoda s tim compizem, chci si dat na pozadi menici se tapetu jak se otaci zeme a vubec by mi nevadilo pri praci v terminalu original aktualniho wallpaperu videt ;)
holt tedy s compizem pruhlednost vypnu, pokud je na pozadi treba firefox, tak je to upne k prdu a cloveka pruhlednost vic stve nez tesi...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.