Problém je, že nechci GNOME ale KDE.
Nakonec se mi dotykové ovládání podařilo rozchodit, a to pomocí ovladače eGalax (ke stažení tady:
http://home.eeti.com.tw/web20/eGalaxTouchDriver/linuxDriver.htm). Spolu s ovladačem je i poměrně podrobný návod k zprovoznění. Postupoval jsem podle něj a nakonec to vůbec nebylo tak komplikované, jak se na první pohled zdálo.
Teď již řeším jen jednu potíž. Při používání dotykové obrazovky se kurzor sám vrací do levého horního rohu (asi něco jako výchozí pozice). Vypadá to tak, že kurzor jakoby "skáče" mezi tímto rohem a pozicí stylusu. Při běžném používání to nijak nevadí, je to tak rychlé, že to není vidět. Problémy to způsobuje, pokud chci např. přetáhnout okno - to pak různě skáče, jak se kurzor vrací z toho rohu k pohybujícímu se stylusu a zpět. Problém je také, pokud je v levém horním rohu třeba zástupce nějaké aplikace. Ta se pak sama spouští. Já jsem tam měl panel, který se automaticky schovával a při najetí na horní hranu obrazovky vyjížděl. Pokaždé, když jsem použil touchscreen, tak začal vyjíždět a zajíždět.
Chtěl bych dosáhnout toho, aby kurzor zůstával, tam kde se stylus dotýká (nebo naposledy dotýkal) obrazovky. Zkusím zjistit, jak to udělat a dám sem případně řešení. Pokud byste ale někdo věděl, jak na to, tak hurá sem s tím, ušetří mi to spoustu práce.
Díky.