Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Rhythmbox [vyřešeno]  (Přečteno 3590 krát)

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
Rhythmbox [vyřešeno]
« kdy: 09 Května 2010, 12:59:36 »
Zdravím..Jde nějak udělat aby se rhythmbox minimalizoval do tray icon?..v ubuntu 9.10 to nebyl problém..dokonce se dalo zapnout přehrávání pomocí kliknutí na tray ikonu kolečkem myši..nevíte jak by se to dalo udělat?..hledal jsem v zásuvných modulech ale nic jsem nenašel..dík za rady
« Poslední změna: 09 Května 2010, 14:42:56 od Bonzo »
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Satannas

• Aktivní člen
  • *
Re: Rhythmbox
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2010, 13:28:27 »
Teda moc nevim, ja mam dock, ale asi princip bude stejný. Zkus "gconf-editor" a v něm:
"apps/rhythmbox/plugins/status-icon" a odškrtni položku "Active"
Přestane se objevovat ikona v oznamovací části na "zavřít (křížek)" se neminimalizuje, ale skutečně zavře.

rudas

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2010, 13:51:11 »
otevř Rhythmbox a Úpravy - zásuvné moduly - Stavová ikona a tam to jde nastavit, ale nevím jak to přesně je, protože ještě používám 9.10 a 10.04 jen virtuálně
Předem se omlouvám za vám způsobené újmy či problémy v mých příspěvcích, ať už šlo o vulgarismy nebo chyby v pravopisu. THX
PC a Notebook Ubuntu 10.04 a Wir XP (zbytek rodiny a škola a sem tam nějaká gameska)

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2010, 13:55:24 »
otevř Rhythmbox a Úpravy - zásuvné moduly - Stavová ikona a tam to jde nastavit, ale nevím jak to přesně je, protože ještě používám 9.10 a 10.04 jen virtuálně

To jsem sice našel...ale já bych chtěl aby se při kliknutí na stavovou ikonu do ní rhythmbox minimalizoval
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2010, 14:00:41 »
Jo takhleee. Tak to ti neporadím. Myslím si, že to nepujde, poněvadž je to vlastně plugin do rhythboxu tak napsaný.

rudas

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2010, 14:08:54 »
no teď jsem si to taky zkusil, ale nepůjde to tak jako v 9.10 což mě dost štve
jedině si ten zásuvnej modul nějak upravit či co, v 10.04 mě to dost štve, s tím ovládáním s kolečkem to bylo super
je to tak jak napsal Satannas
Citace
Jo takhleee. Tak to ti neporadím. Myslím si, že to nepujde, poněvadž je to vlastně plugin do rhythboxu tak napsaný.
Předem se omlouvám za vám způsobené újmy či problémy v mých příspěvcích, ať už šlo o vulgarismy nebo chyby v pravopisu. THX
PC a Notebook Ubuntu 10.04 a Wir XP (zbytek rodiny a škola a sem tam nějaká gameska)

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #6 kdy: 09 Května 2010, 14:11:55 »
Citace
no teď jsem si to taky zkusil, ale nepůjde to tak jako v 9.10 což mě dost štve
jedině si ten zásuvnej modul nějak upravit či co, v 10.04 mě to dost štve, s tím ovládáním s kolečkem to bylo super

Taky se mi to líbilo..zase odebrali další funkci, která byla užitečná
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Satannas

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #7 kdy: 09 Května 2010, 14:19:11 »
Ještě mě napadla taková blbost. Pokuď se ti chce s tím drbat, tak zkusit vytáhnout ten starý plugin ze starší verze a nacpat ho do nynější. Ale to je jen teorie. Nevím jak ten nový rhythmbox je zdrojově upravený,...jestli by to fungovalo.

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 09 Května 2010, 14:41:56 »
Tak jsem to nakonec udělal takto:Nainstaloval jsem starší verzi (0.12.5) a v ní mi funguje jak "kolečko" tak minimalizovat do tray ikony..stačí nastavit Zásuvné moduly->Status Icon-nastavit->Stavová ikona-je vlastníkem hlavního okna   -  tohle asi šlo i v novější verzi..takže dá se říct že vyřešeno  :D
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

matak

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 10 Května 2010, 15:42:59 »
Tak jsem to nakonec udělal takto:Nainstaloval jsem starší verzi (0.12.5) a v ní mi funguje jak "kolečko" tak minimalizovat do tray ikony..stačí nastavit Zásuvné moduly->Status Icon-nastavit->Stavová ikona-je vlastníkem hlavního okna   -  tohle asi šlo i v novější verzi..takže dá se říct že vyřešeno  :D

Ahoj, v nové verzi (0.12.8 ) to sice takhle nastavit jde, ale nechová se to stejně jako ve starší. Pouze jde zavřít okno Rhythmboxu a ten hraje dál. Nejde ale přes ikonu ovládat přehrávání kolečkem na myši. Tedy mně to nejde. Což mně mrzí protože to bylo úžasné.

rudas

• Návštěvník
Re: Rhythmbox [vyřešeno]
« Odpověď #10 kdy: 18 Července 2010, 12:57:40 »
Zdarec, tak jsem si konečně udělal čas a povýšil jsem systém na 10.4 a tak se chci zeptat jak jste přeinstalovali Rhythmbox na jinou verzi než je výchozí v lucidu. dik

Bonzo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #11 kdy: 18 Července 2010, 13:36:34 »
Najdi si ho na netu ...třeba http://packages.ubuntu.com/karmic/rhythmbox  ;) asi ještě budeš potřebovat jeden balík  libtotem-plparser12 ...ten najdeš na té stejné stránce  :)
« Poslední změna: 18 Července 2010, 13:38:59 od Bonzo »
Lenovo Y570
Kubuntu 13.04

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #12 kdy: 23 Července 2010, 08:13:28 »
Tak jsem si taky nainstalovala tu starší verzi. Ale ... Chápu správně, že se mi bude neustále nabízet v aktualizacích ta nechtěná nová verze?

rudas

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 23 Července 2010, 12:47:51 »
Tak jsem si taky nainstalovala tu starší verzi. Ale ... Chápu správně, že se mi bude neustále nabízet v aktualizacích ta nechtěná nová verze?
Otevři si Synaptic (Správce balíků) a najdi si tam "rhythmbox", označ a vyber Balík-Zamknout verzi
Mě to tak funguje, jinak by se nabízela nová nechtěná verze jek píšeš. Takhle zustane tato verze a při aktualizacích se přeskočí.

Tinta

• Návštěvník
« Odpověď #14 kdy: 23 Července 2010, 13:22:02 »
Otevři si Synaptic (Správce balíků) a najdi si tam "rhythmbox", označ a vyber Balík-Zamknout verzi
Mě to tak funguje, jinak by se nabízela nová nechtěná verze jek píšeš. Takhle zustane tato verze a při aktualizacích se přeskočí.
Aha, tuhle funkci ještě neznám :) Dík za tip!

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.