Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problémy s klávesnicí  (Přečteno 1052 krát)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
problémy s klávesnicí
« kdy: 31 Ledna 2011, 19:41:14 »
Ahoj, mám divný problémy s klávesnicí na svém ntb. Vždy náhle a nečekaně přestanou fungovat klávesy ěščřž - místo nic tam skáče tohle: ěščřž. Abych to spravil, musím si rozkliknout Klávesnice ve volbě Systém - Předvolby. Jak to otevřu/zavřu, pak už klávesy fungují bez problému.
Používám Ubuntu 10.10 a děje se mi to v prohlížeči Opera.
Netuší někdo co s tím?
Díky

Kamil Hanus

• Aktivní člen
  • *
    • kamilhanus.cz
Re: problémy s klávesnicí
« Odpověď #1 kdy: 31 Ledna 2011, 19:47:07 »
Je to chybou v Opeře, dělá to i mě a kupě dalších lidí. IMHO nedokáže pořádně rozeznat kódování na dané stránce (nebo si sama mění nastavení). Celkem škoda, protože když jsem viděl tu rychlost oproti Chromiu na mém pc, tak jsem byl rád... I 720p youtube jelo daleko plynuleji.
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2011, 19:50:37 »
Mno a jak to ostatní řeší? Já tak, že mám udělanej spouštěč na Klávesnici v rychlém spouštění...
Měnit prohlížeč rozhodně nehodlám...

Kamil Hanus

• Aktivní člen
  • *
    • kamilhanus.cz
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2011, 20:03:17 »
Mě pomohlo v about:config změnit kódování, ale permanentní řešení to není. Teď mi to zase nedělá, ale zkusil bych v Zobrazit → Kódování přepínat mezi UTF-8, ISO-8859-2 a cp1250. Třeba pomůže jen tohle...
EDIT: Tak by mělo pomoci požívání qt4 buildu, jen se ale obávám, že verze 11 taková není...
http://www.abclinuxu.cz/poradna/linux/show/282274
« Poslední změna: 31 Ledna 2011, 20:08:19 od Kamil Hanus »
Only wimps use tape backup: _real_ men just upload their important stuff on ftp, and let the rest of the world mirror it ;)

GdH

• Moderátor
  • Závislák
    • GdH-Notes
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2011, 20:52:29 »
Mám stejný problém, vždy po probuzení, když je Opera první, do čeho píšu. Nejrychlejší řešení je pro mě vysunout terminál (používám Guake), stisknout jakoukoli klávesu, schovat terminál a pokračovat s Operou. Zkrátka stačí napsat písmeno do čehokoliv jiného, než do Opery a ono se to srovná. Ovšem nefunguje mi v poslední verzi správně ani přepínání tabů pomocí pravého tlačítka s kolečkem..

Lukash

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2011, 20:56:56 »
Mám stejný problém, vždy po probuzení, když je Opera první, do čeho píšu. Nejrychlejší řešení je pro mě vysunout terminál (používám Guake), stisknout jakoukoli klávesu, schovat terminál a pokračovat s Operou. Zkrátka stačí napsat písmeno do čehokoliv jiného, než do Opery a ono se to srovná. Ovšem nefunguje mi v poslední verzi správně ani přepínání tabů pomocí pravého tlačítka s kolečkem..
Ano, přesně to samé (zrovna jsem se vrátil od televize...)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.