Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Klávesnice, Gnome a Xfce na jednom Ubuntu, preference  (Přečteno 2738 krát)

Czario

• Stálý člen
  • **
  • skill :: passive-llama
Klávesnice, Gnome a Xfce na jednom Ubuntu, preference
« kdy: 14 Prosince 2006, 22:32:27 »
Tak znova a stručněji, (jedu na EE, používám Gnome,Xfce (ten sem instaloval jako Xubuntu dle nějaké rady...)

Otázky:
1) Jak do Ubuntu dostanu rozložení klávesnice cz-dvorak (podobné en-dvorak, ale s ěšřžýáí) a cz-dvorak (optimal - komplet pro češtinu) ?  (Standardně jsem našel jen En-dvorak) Jdou nějak upgradovat nová rozložení klávesnice?

2) Jak se v Xfce (Xubuntu) nastavuje rozložení klávesnice? V nastavení klávesnice tam je plno blbinek, ale toto ne.
A snesou se Gnome a Xfce na jednom Ubuntu? potažmo ubuntu s upgradem xubuntu? Hážou se mi sem tam nějaký bugy viz jiné téma.

3) Při logování když si vybírám sezení (z nepřehledného seznamu) mne při vybrání Xfce otravuje nějaká hláška jestli jej chci jen pro teď nebo implicitně. Chci Fce případně jiné používat jen když do nich vyloženě budu chtít, jde to někde nastavit?

4) Jde nějak vyloženě vynutit paměť a čas pro zásah uživatele? Třeba když mě některá aplikace vyloženě skoro zamrzne tak, že se mi seká klávesnice a comp prakticky moc nereaguje, abych se pohodlně mohl přepnout do ctrl+alt+F1 terminálu a tam mohl adekvátní rychlostí se podívat, co je za problém a patřičné aplikace vykíllit  a nemusel tak restartovat PC?
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:18:07 od Anna Taliánová »

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
Klávesnice, gnome a Xfce na jednum ubuntu, preference ...
« Odpověď #1 kdy: 15 Prosince 2006, 07:20:48 »
Dovolil jsem si upravit špatně označené Fce na Xfce.

4. Kamarádoj, co jsem instaloval Xubuntu 6.06 se to občas taky kousne a musí dát HW reset. V tu chvíli s tím nejde nic dělat. Nemá ovšem zatím nainstalované aktualizace, takže se to pak může vyřešit.

3. To je právě ono. Ptá se to, jestli chcete pustit Xfce4 jen pro teď, nebo jako výchozí (implicitní).
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:18:26 od Anna Taliánová »

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Prosince 2006, 09:55:47 »
děkuji za opravu.
4. ono se to většinou ve smyslu "kousne ala wokna" nekousne. Většinou lze resetovat měkkým resetem. Pád systému jako ve woknech se mi snad zatim nepodařil. Vždy nastal problém, že nějaká aplikace si vzala moc systémových prostředků a uživateli toho už moc nezbylo, přitom ten by potřeboval se jen dostat do terminálu na F1 kde by vykillil pár aplikací a bylo by vystaráno. Vzhledem k tomu, že reakce na ctrl+alt+del je v pohodě, tak kdyby šlo nějak udělat aby systém lépe reagoval na uživatelské příkazy, dávat nějaké ty priority. vím že nějaké priority existují, ale nevím jestli to řeší problém a nikdy jsem je zatím nepoužíval a moc nevím ani jak. Ale už z názvu vyplývá, že by to mohlo být šikovné.
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:19:26 od Anna Taliánová »

Czario

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Prosince 2006, 12:38:56 »
Abych zbytečně neotvíral další téma.

5. kvůli lepší správě sítí jsem si nainstaloval networkmanager, který byl doporučován někde na foru. Problém je, že se mi na panelu objeví ikona sítě od tohoto programu, ale s červeným vykřičníkem. Přitom mi internet normálně běhá a standardní síťový ukazatel mi zobrazuje jak eth0 tak wifi a přes wifi jsem momentálně připojen... Co s tím, na netu sem nic nenašel?
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:14:06 od Anna Taliánová »

CHACAL

• Návštěvník
    • http://www.shibumi.org/eoti.htm
« Odpověď #4 kdy: 15 Prosince 2006, 13:40:18 »
s tema systemovejma prostredkama, bejvala takova vychytavka - SysReq pokud systemu zbyla aspon kapka zivota, tak na to reagoval, ale jak to je tedko sem nezkoumal, nak nemam tu potrebu. kazdopadne to umelo takovy veci jako na SysReq + naka klavesa remountovat disky na RO a tak ;-) pokud vim, muselo to bejt povoleny v jadre, takze asi trosku prace s povolenim a nastudovanim dokumentace,  nicmene mohlo by z toho bejt takovy tlacitko posledni zachrany ...
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:20:15 od Anna Taliánová »
Hrozna je predstava, ze by lide chodili otravovat, i kdyz nic nechteji.
;-)

fioler

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 16 Prosince 2006, 17:03:58 »
mam Xubuntu, zmizely mi panely
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:14:55 od Anna Taliánová »

fioler

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 16 Prosince 2006, 18:20:59 »
pomozte mi někdo
« Poslední změna: 29 Října 2007, 19:14:38 od Anna Taliánová »

fioler

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 19 Prosince 2006, 15:04:32 »
Problem je vyřešen instalací KDE.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.