Tak znova a stručněji, (jedu na EE, používám Gnome,Xfce (ten sem instaloval jako Xubuntu dle nějaké rady...)
Otázky:
1) Jak do Ubuntu dostanu rozložení klávesnice cz-dvorak (podobné en-dvorak, ale s ěšřžýáí) a cz-dvorak (optimal - komplet pro češtinu) ? (Standardně jsem našel jen En-dvorak) Jdou nějak upgradovat nová rozložení klávesnice?
2) Jak se v Xfce (Xubuntu) nastavuje rozložení klávesnice? V nastavení klávesnice tam je plno blbinek, ale toto ne.
A snesou se Gnome a Xfce na jednom Ubuntu? potažmo ubuntu s upgradem xubuntu? Hážou se mi sem tam nějaký bugy viz jiné téma.
3) Při logování když si vybírám sezení (z nepřehledného seznamu) mne při vybrání Xfce otravuje nějaká hláška jestli jej chci jen pro teď nebo implicitně. Chci Fce případně jiné používat jen když do nich vyloženě budu chtít, jde to někde nastavit?
4) Jde nějak vyloženě vynutit paměť a čas pro zásah uživatele? Třeba když mě některá aplikace vyloženě skoro zamrzne tak, že se mi seká klávesnice a comp prakticky moc nereaguje, abych se pohodlně mohl přepnout do ctrl+alt+F1 terminálu a tam mohl adekvátní rychlostí se podívat, co je za problém a patřičné aplikace vykíllit a nemusel tak restartovat PC?