Zdravím,
jakožto nováček ve světě Linux budu mít několik blbých otázek, snad to někdo překousne a dá mi odpověď tak abych jí pochopil

Jde mi o grafickou kartu, případně její Chipset integrované grafické karty.
Pomocí návodů na Linux Wiki jsem zjistil jakou mám grafickou kartu, napsalo mi to toto:
Intel Corporation Mobile 945GM/GMS, 943/940GML Express Integrated Graphics Controller
postupoval jsem dále. Co mě nejvíce trápilo je to, jestli mám zapnutou 3D akceleraci a vlastně jestli mám nainstalované ovladače. Co se týče 3D akcelerace, tak podle návodu jí mám zapnutou a FPS se pohybuje kolem 56 000...
Tak jsem si řekl, že to bude v pohodě a nainstaloval jsem si Compiz Fusion s dobrou náladou, že si zvelebím prostředí plochy, jenže a to je asi ten největší problém, hned jak jsem však začal upravovat efekty tak se začaly dít temné věci... Zmizelo mi prakticky všechno z plochy, kromě ikon a spuštěných oken a u nich mi chyběly ,,ovládací prvky" mini a maximalizace či zavřít...
Možná to bude jen tím, že tato grafická karta nepodporuje tyto efekty, i když, kdysi jsem zkoušel Ubuntu, myslím, že verzi 7.4 a tam fungovalo aspoň to ,,vlnění" oken.
Proto bych chtěl požádat někoho s většími zkušenostmi ať mi poradí co a jak

Díky