nyní stojím před v podstatě banálními obtížemi, které se tu řeší neustále, ale i když se v babrám v návodech, nedokážu tomu přijít na kloub.
1) nedaří se mi připojit diskový oddíl sda2 do "media" ...to snad nějak zvládnu, chce to jen pořádně projet fstab
2) nainstalovat akcelerovanou grafiku, Lenovo s205 má GPU ATI HD 6310, který by by měl být podporován, stáhl jsem ovladače z
http://support.amd.com/us/gpudownload/linux/Pages/radeon_linux.aspx?type=2.4.1&product=2.4.1.3.42&lang=English ale nepodařilo se mě je nainstalovat,
šel jsem cestou příkazové řádky, protože poklikáním soubor ovladačů otevřít nijak nešel (překvapivě)
sudo -isudo apt-get install amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.runterminál odpovídá
Čtu seznamy balíků... Hotovo
Vytvářím strom závislostí
Čtu stavové informace... Hotovo
E: Nemohu najít balík amd-driver-installer-12-1-x86.x86_64.run
předpokládám, že jsem asi měl nějak zadat cestu k souboru, že?
Zkoušel jsem také nesvobodné ovladače z centra pro podporu ATI fglrx X.org, ale "Ovladače hardwaru" je nevidí.
3) Data na fotoaparátu Nikon coolpix p300 - Ubuntu po připojení foťáku přes USB kabel sice vidí soubory, ale není s nimi schopen nijak pracovat (kopírovat, ani je otevřít), chtěl jsem to obejít a přetáhnout data z paměťové karty, ale čtečka SD kartu nenajde...fdisk ji nevidí.
4) Ve skypu nefunguje mikrofon nebo přenos zvuku směrem ode mě, Záznamník zvuku však normálně nahrává. Přímo ve Skypu v sound devices prakticky nic nastavit nejde. V předvolbách zvuku je vystupni hlasitost nastavena na maximum. Zařízení zvukuvého vstupu je tam zobrazeno samozřejmě jen jedno. Při pokusných hovorech člověk na druhé straně tvrdil, že ojediněle šel slyšet krátce "nějaký hluk"