Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Lenovo IdeaPad S205: Oneiric nebootuje po instalaci  (Přečteno 7150 krát)

albona

• Návštěvník
Re:Lenovo IdeaPad S205: Oneiric nebootuje po instalaci
« Odpověď #25 kdy: 26 Prosince 2011, 01:11:12 »
Asi tak, provést chroot do systému a potom
Kód: [Vybrat]
apt-get purge grub-pc
apt-get update
apt-get install grub
grub-install /dev/sda1 (pokud je to oddíl s /boot)
a po dotazu vytvořit menu.lst

Ahoj,
mám stejný problém. Postupovala jsem přesně jako Tauchy, při instalaci jsem nechala vygenerovat soubor menu.lst, ten se nevytvořil. Potom jsem postupovala podle citovaného návodu, taky nic. Zkoušela jsem všelijaké návody, ale nepohnula jsem se z místa. Zkoušela jsem program Boot Repair, taky nepomohl, ale dostala jsem z něj tohle: (nejde mi zkopírovat kód, proto sem dávám odkaz) http://paste.ubuntu.com/782822/
Snad mi poradíte... Ze všech netbooků jsem musela dostat zrovna tento  :(

albona

• Návštěvník
« Odpověď #26 kdy: 26 Prosince 2011, 04:32:47 »
Tak jsem celý systém ještě zkusila celý přeinstalovat.
Problém se objeví, když se dostanu k
grub-install /dev/sdanebo
grub-install /dev/sda1(zkoušela jsem obojí) a výpis je vždy stejný:
Searching for GRUB installation directory ... found: /boot/grub
The file /boot/grub/stage1 not read correctly.

Rover623

« Odpověď #27 kdy: 26 Prosince 2011, 08:24:44 »
Návod tak jak je platí hlavně pro verze 10.04-11.04, od verze 11.10 (final, původně testováno s BETA2) je v repozitářích Ubuntu upravený GRUB1 (grub-legacy), který už si poradí s EXT4, takže oddíl /boot na samostatném oddíle není nutný.

Ta hláška v kostce znamená, že soubor zavaděče nelze přečíst správně. Velmi bych si dával pozor na zarovnání disku. Disky WD s advanced format prostě mají až zhoubné sklony vytvářet špatně zarovnané oddíly

albona

• Návštěvník
« Odpověď #28 kdy: 02 Ledna 2012, 20:45:33 »
Tak jsem si k tomu po týdnu pauzy znovu sedla a úspěšně jsem Ubuntu rozjela.
Takže kdyby to někdo další někdy řešil, povedlo se mi to tak, že jsem si místo Ubuntu na live USB spustila live Mandrivu a v ní jsem zadala stejné příkazy. Potom dala restartovat a Ubuntu už jede  :)

Amigo

• Aktivní člen
  • *
    • bodlinet
« Odpověď #29 kdy: 02 Dubna 2012, 12:05:55 »
Jen jsem se chtěl zeptat, jestli tohle bude platit i pro moje Lenovo Thinkpad Edge E350, proc. ZACATE na 1.6GHz a GK Radeon HD 6310?
Už jsem to jednou zkusil, a Ubuntu nenabuntovalo!! Instaloval jsem z připojené dvdromky.
Asus Zenbook UX433FA, Xubuntu 24.04, 
iBook G4/1.2 GHz, MOS 3.18
Amiga 600, Fúria EC020 OS 3.2.2.1, eX601, Indivision ECS

Rover623

« Odpověď #30 kdy: 02 Dubna 2012, 13:11:48 »
To závisí na tom co to při pokusu o boot dělá. Pokud se ani nenačte GRUB2, což lze zjistit jednoduše, stačí během spuštění držet SHIFT, pak je nutné nahradit GRUB2 za GRUB1, návod je tady http://forum.ubuntu.cz/index.php?topic=58693.0

Pokud ovšem GRUB2 nastartuje a systém dál nepokračuje ve spouštění, potom je chyba někde jinde.

Dál také upozorňuji na to, že od jádra 3 dochází u S205 k padání modulu jádra pro USB zařízení, pokud se tedy připojí takové zařízení do systému, modul spadne a zařízení se nenačte. Dělají to některé flashky a různé USB dongly (třeba modem Vertex od Ufona).

Doporučuji si tedy na Live systému ověřit jestli k podobnému chování nedochází i na tomto notebooku.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.