Pokud nezměníš přístup, tak se tu na tebe každý vykašle, možná sis toho nevšiml, ale tohle je fórum uživatelů, ne vývojářů. Pro mě není problém si takovéto drobnosti dopsat, v linuxovém systému mám řádově větší možnosti, než ve windows, proto jsem je také zahodil. Ovšem jestli tvá jediná motivace je toto:
Popravdě jako uživatel nevím, proč bych měl Ubuntu používat, dělám to jen proto, abych o něm mohl někdy psát články na linuxexpres...
tak s mým časem nepočítej.
Určitě jsem vděčný každému, kdo je ochotný mi poradit, přesvědčit, ukázat. Jsem rád, že jsem byl po letech dotlačen k tomu, abych se linuxu věnoval trochu více. Jsem v určitém smyslu nadšenec, kterého svět IT hodně zajímá a rád zkouší nejrůznější věci. Můj přístup je takový, že bych moc rád porozuměl různým "vychytávkám", věřím, že ledasco se dá řešit snadno a nekomplikovaně (a to i věci, které např. ve windows nelze změnit vůbec), spíš jsem jen znechucený, že mi to trvá tak dlouho... snad proto, že potřebných zdrojů, ucelených a na jednom místě, je po čertech málo. Pak nezbývá, než využívat takováto fóra, a já jsem moc vděčný za všechny rady a nápady, co a jak udělat lépe. Pro mě je to vlastně skoro jediná možnost.