Zkusím popsat průběh.
Řekl jsem si, že si stáhnu nějaký lepší multimediální programy, vybral jsem KMPlayer nebo jak se to přesně jmenuje. Když jsem klikl na instalovat, GPU se rozjela na plnej výkon a PC se okamžitě restartoval.
Když jsem najel zpět, tak jsem si vybral VLC. Během instalace mi to hodilo hlášku o chybě, kterou jsem odeslal, přičemž se VLC nainstaloval. Následně jsem při přehrávání videa ve VLC zkoušel přehodit jacky ve zvukovce, protože mám 4 repro a bylo mi divný, že při nastavení třeba 5.1 hraje jeden reprák třeba jako subwoofer a druhej jako středovej, takže jsem si říkal, že to chce abych to zapojil do určitých zdířek, že si to neumí vybrat samo jako windows. Při tom zatuhnul systém takže zase restart.
Zase jsem najel zpět. Při přehrávání videa ve VLC naskočilo kernel panic a kouslo se to v konzoli zřejmě při výpisu chyby. Takže opět restart
a ted se nedostanu ani do BIOSu, protože se to pořád restartuje hned na začátku.
první podezřelej deska - je to přes 5 let stará šunka MSI Neo2 P35
druhej podezřelej odpálenej CPU ale to by spíš jen vrčelo a nic by nenabíhalo (už se mi to jednou dřív stalo)
pozn.: S tím restartováním hned na začátku se mi stávalo občas i dřív s tím, že to po nějaké době dostalo rozum.
Po celou dobu, co ten PC mám, se mi stává, že při zapnutí se to jakoby rozjede bios ještě nenaběhne, vypne a znova zapne a pak to normálně běží kromě výjimek, kdy se to zapíná a vypíná pořád dokola jako třeba ted. Evidentně to něco potřebuje jenže já nevím co.