Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: tak jsem asi skončil  (Přečteno 2030 krát)

tomislav

• Návštěvník
tak jsem asi skončil
« kdy: 03 Prosince 2012, 12:21:38 »
Zkusím popsat průběh.
Řekl jsem si, že si stáhnu nějaký lepší multimediální programy, vybral jsem KMPlayer nebo jak se to přesně jmenuje. Když jsem klikl na instalovat, GPU se rozjela na plnej výkon a PC se okamžitě restartoval.
Když jsem najel zpět, tak jsem si vybral VLC. Během instalace mi to hodilo hlášku o chybě, kterou jsem odeslal, přičemž se VLC nainstaloval. Následně jsem při přehrávání videa ve VLC zkoušel přehodit jacky ve zvukovce, protože mám 4 repro a bylo mi divný, že při nastavení třeba 5.1 hraje jeden reprák třeba jako subwoofer a druhej jako středovej, takže jsem si říkal, že to chce abych to zapojil do určitých zdířek, že si to neumí vybrat samo jako windows. Při tom zatuhnul systém takže zase restart.
Zase jsem najel zpět. Při přehrávání videa ve VLC naskočilo kernel panic a kouslo se to v konzoli zřejmě při výpisu chyby. Takže opět restart
a ted se nedostanu ani do BIOSu, protože se to pořád restartuje hned na začátku.
první podezřelej deska - je to přes 5 let stará šunka MSI Neo2 P35
druhej podezřelej odpálenej CPU ale to by spíš jen vrčelo a nic by nenabíhalo (už se mi to jednou dřív stalo)
pozn.: S tím restartováním hned na začátku se mi stávalo občas i dřív s tím, že to po nějaké době dostalo rozum.
Po celou dobu, co ten PC mám, se mi stává, že při zapnutí se to jakoby rozjede bios ještě nenaběhne, vypne a znova zapne a pak to normálně běží kromě výjimek, kdy se to zapíná a vypíná pořád dokola jako třeba ted. Evidentně to něco potřebuje jenže já nevím co.

Cuore

• Závislák
Re:tak jsem asi skončil
« Odpověď #1 kdy: 03 Prosince 2012, 12:52:23 »
resetni bios nic víc asi nezkusíš  :(

macu

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 03 Prosince 2012, 13:07:50 »
no já bych osobně doporučil odpojit všechny přebytečně nepotřebné periferie a zkusit to spustit bez nich - např. něco podobného se mi stalo před půl rokem s vlastním pc, jelikož už má také přes 5 let tak tam mám ještě mechaniku zapojenou přes IDE...no a neustále se to kousalo, restartovalo...odpojil jsem IDE kabel od základní desky a ejhle, vše najedou frčelo...tzn. zkus pro jistotu odpojit vše nepotřebné a vyzkoušet spuštění....
PC: Intel i5-6600K, 16 GB DDR4 RAM, Intel 530HD, ASUS Z170 Pro Gaming, , 2TB Toshiba HDD Sata III DT01ACA200, Ubuntu 24.04 64bit, Gnome Shell 46
Ntb: HP Probook 650 G2, Intel Core I5-6300U, 8 GB DDR4 RAM, Intel Graphics 520, Ubuntu 25.04, Gnome Shell 48

Roman Vacho

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #3 kdy: 03 Prosince 2012, 13:15:17 »
A zdroj.
Vyřešená vlákna je vhodné uzavřít "Topic Solved" dole pod vláknem.

Prosím označit text kódu v editoru # pro lepší formátování textu případného výpisu. Děkuji.

Avogadrus

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 03 Prosince 2012, 14:13:02 »
Po celou dobu, co ten PC mám, se mi stává, že při zapnutí se to jakoby rozjede bios ještě nenaběhne, vypne a znova zapne a pak to normálně běží.

Není to taktované? V případě, že ano je popisovaný stav naprosto normální.
U12.04; jádro neznámé; XFCE 4.10

tomislav

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 03 Prosince 2012, 17:36:21 »
je mi jasný kam míříš s taktováním jsem si trošku hrál dřív ale v současnosti jedu na defaultní takty
když se to zapne/vypne víckrát než jednou tak mi to vždycky napíše overclocking failed blablabla tak jsem v biosu opravil takty na těch 266 protože někdy se to po zatuhnutí a tvrdým restartu podtaktovalo třeba na 200 nebo tam těch 266 bylo tak jsem to pustil dál
stejně jako dneska ráno mi to zase psalo tu hlášku o selhání přetaktování ale bylo tam pokaždý 266 tak jsem to poslal dál

Bearnsdorf

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 04 Prosince 2012, 11:59:53 »
Uz jsem to delal 2x. Starsi desku, kde padal system pri vetsi zatezi popr. startu, jsem prohledl a zjistil, ze nektere kondenzatory na desce jsou vybouleny, Ty jsem nechal vymenit za nove. Pc opet slapalo.
Pokud to je starsi PC, vypada to, ze kondiky neudrzi napeti pri zatezi. Nejsem elektronik, nevim ktere to presne jsou, ale vypadaji jako slepy naboj do samopalu .
Kdyby se briza nestydela, tak hori i pod vodou.

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #7 kdy: 05 Prosince 2012, 16:39:17 »
...vypadaji jako slepy naboj do samopalu .

Například:
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

tomislav

• Návštěvník
« Odpověď #8 kdy: 05 Prosince 2012, 21:22:13 »
tak nevím ale já tam žádný kondíky nemám mám tam jen takový jakoby malý cilindry s plnou vrchní stranou navíc mi přijde divný že by to bylo zrovna tímhle když se mi tato závada přihodila poprvé před více než 3ma lety a pak ještě párkrát naprosto náhodně a PC mezitím normálně fungoval i při vysokých výkonech ve hrách
jen taková perlička - když jsem ten problém zaregistroval poprvé a stávalo se mi že to několikrát za sebou zaplo/vyplo a až pak se to rozběhlo tak jsem otevřel skřín trošku pohnul s GPU a problém na dlouho zmizel to musí bejt něčím ne nevratně poškozeným ale náhodně občas nefunkčním
jinak já už jsem objednal nový HW udělám upgrade a to co mám prodám na aukru

jmp

• Host
« Odpověď #9 kdy: 05 Prosince 2012, 21:33:59 »
... a to co mám prodám na aukru
až si vás kupec najde a omlátí vám to o hlavu, tak se nedivte
korektní bude dát to do sběrného dvora...

compaq

• Závislák
  • Díky všem za rady a tipy.
« Odpověď #10 kdy: 06 Prosince 2012, 09:20:47 »
... a to co mám prodám na aukru
až si vás kupec najde a omlátí vám to o hlavu, tak se nedivte
korektní bude dát to do sběrného dvora...

I na Aukru se dají prodat nefunkční věci, jen se to tam musí poctivě napsat.
Pokud vám vaše holka či manželka funguje jak má, neměňte jí za mladší, zaděláte si na problém. Stejně to dělejte i s Ubuntu.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.