Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nefunkční vypalování (Brasero, XFburn, K3B)  (Přečteno 2068 krát)

beer

• Host
Nefunkční vypalování (Brasero, XFburn, K3B)
« kdy: 13 Února 2013, 01:04:59 »
Ahoj, na desktopu jsem se pokoušel vypálit audio cd. Má 2 mechaniky, interní vypalovačku, i externí. Nefunguje ani jedna.

Před upgradem na 12.10 mi vypalování šlo, zejména na té externí, vypalování na interní končilo často defektně. V současné době externí vypalovačka dost chroupe, často ani nenačte médium ani vypálené. Interní měla dříve problémy jak se zápisem, i čtením. Nicméně ještě nedavno jsem na tomto stroji vypálil DVD Ubuntu 12.10 a úplně v pohodě (ještě na verzi 12.04).

uživatel, který vypaluje, patří do následujících skupin:

Kód: [Vybrat]
medved@ubuntu-desktop:~$ id medved
uid=1000(medved) gid=1000(medved) skupiny=1000(medved),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),109(lpadmin),124(sambashare),1002(burning)

Co se týká K3B, tak přes k3bsetup jsem nastavil Use burning group: burning. Nevím proč, ale ať jsem zkusil jakýkoliv vypalovací program, prostě nevypaloval, i když se tvářil, že jo, prostě nevypálil ani ň. Ty audio cd, které jsem si chtěl vypálit, jsem s úspěchem vypálil na notebooku s ubuntu. Co je zvláštní, tak že mi vypalování nešlo na tomto desktopu ani z windows pomocí programu ashampoo burning studio.

Než ty vypalovačky odepíšu a vyhodím, může někdo poradit, jestli jsou skutečně obě mrtvé, nebo v čem může být zakopané štěně?

[příloha smazaná administrátorem]

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
Re:Nefunkční vypalování (Brasero, XFburn, K3B)
« Odpověď #1 kdy: 13 Února 2013, 01:55:46 »
Vyzkoušet na jiném PC. Ta externí by neměl být problém.
Otestovat nejdříve čtení, na Originál CD/DVD, na R CD/DVD a RW CD/DVD. Pokud všechna čtení proběhnou bez závad odzkoušet vypalování.
Pokud to některé medium, které je čitelné na jiném PC nepřečte, tak uložit do vrakoviště. Pokud je jen vypalování nečitelné, tak uložit na polici s nápisem "Umím číst"  :D
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

beer

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Února 2013, 02:43:21 »
Jasně, něco takového mne taky napadlo. Nicméně mi přijde podezřelé, že najednou prostě nejdou obě. Vše na mne působilo tak, že nemám práva. Zkoušel jsem totiž spustit i v shellu nějaké příkazy, které využívá brasero, a psalo to něco ve smyslu permission denied. Dneska jsem tam ty příkazy znova napsal, a už tam ta hláška u těch programů není (cdrdao, wodim,...). Je možné, že  práva budou již OK.

Jinak aktuálně umí číst a ripovat interní  mechanika. Nevím proč, nezdá se mi, že by mi něco v systému chybělo.
« Poslední změna: 13 Února 2013, 02:53:39 od beer »

Myrmica

• Závislák
    • MYRMICA
« Odpověď #3 kdy: 13 Února 2013, 09:11:03 »
Proto jsem ti také navrhl odzkoušet to na jiném PC. Tam je pravděpodobnost toho, že v něm bude stejná chyba v systému, malá. A pokud to není mechanikou, tak bude číst a zapisovat. A ty budeš vědět, že hledat máš v systému a ne v mechanice.
Stolní strojek: OS– UBUNTU 16.04 x86_64, MB ASUS P8 Z68-V/GEN3, Intel® Core™ i5-3470 CPU @ 3.20GHz × 4 , 16GiB DDR3, GeForce GTX 670...
Notebook: ASUS U53Jc OS– UBUNTU 16.04 x86_64, Windows 7, Processor – Intel Core i5-460M (2,53 GHz), Graphics – switchable NVIDIA GeForce 310M and Intel GMA HD

beer

• Host
« Odpověď #4 kdy: 13 Února 2013, 09:39:47 »
Jo, je to rozumné, vyzkouším to dneska.

beer

• Host
« Odpověď #5 kdy: 15 Února 2013, 01:01:33 »
Tak ta externí mi najednou vypaluje i na tom pc, ze kterého to nešlo. Ta interní na stejném pc nebyla schopna ale vůbec zaregistrovat vložené přepisovatelné dvd.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.