Ahoj, na desktopu jsem se pokoušel vypálit audio cd. Má 2 mechaniky, interní vypalovačku, i externí. Nefunguje ani jedna.
Před upgradem na 12.10 mi vypalování šlo, zejména na té externí, vypalování na interní končilo často defektně. V současné době externí vypalovačka dost chroupe, často ani nenačte médium ani vypálené. Interní měla dříve problémy jak se zápisem, i čtením. Nicméně ještě nedavno jsem na tomto stroji vypálil DVD Ubuntu 12.10 a úplně v pohodě (ještě na verzi 12.04).
uživatel, který vypaluje, patří do následujících skupin:
medved@ubuntu-desktop:~$ id medved
uid=1000(medved) gid=1000(medved) skupiny=1000(medved),4(adm),24(cdrom),27(sudo),30(dip),46(plugdev),109(lpadmin),124(sambashare),1002(burning)
Co se týká K3B, tak přes k3bsetup jsem nastavil Use burning group: burning. Nevím proč, ale ať jsem zkusil jakýkoliv vypalovací program, prostě nevypaloval, i když se tvářil, že jo, prostě nevypálil ani ň. Ty audio cd, které jsem si chtěl vypálit, jsem s úspěchem vypálil na notebooku s ubuntu. Co je zvláštní, tak že mi vypalování nešlo na tomto desktopu ani z windows pomocí programu ashampoo burning studio.
Než ty vypalovačky odepíšu a vyhodím, může někdo poradit, jestli jsou skutečně obě mrtvé, nebo v čem může být zakopané štěně?
[příloha smazaná administrátorem]