Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: M1cHove problémy  (Přečteno 2746 krát)

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« kdy: 23 Ledna 2007, 18:27:06 »
Nechcem sa pýtať na svoje problémy v iných nato nevyhradených témach, preto som si založil novú tému.
Dúfam,že pomôže mne aj ostatným hľadať riešenia a oboznámovať sa s Ubuntu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatial som sa dozvedel:
(1) ak vám nechce kompilovat súbory jazyka c++, stiahnite si built-essential, ktorý by mal tento
problém vyriešiť.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2) ak hľadáte nejaký balíček, existuje nato jednoduchý príkaz: apt-cache search
hľadané_slovo
, ja som takto našiel pascalovský gpc, ktorý kompiluje pascalovské pas súbory.
(3) ak potrebujete nejakú tú knihu na programovanie C, odporúča sa kniha od pána Herouta,
ak potrebujete podporu na internete, skúste linky:
                       C        http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb071/
                       C++   http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb161/
(4) ak sa chcete pohrať s vzhľadom v Ubuntu sami, editujte súbory v adresároch ~/.themes a
/usr/share/themes
(5) ak si chcete zálohovať svoje programy, resp. ak chcete uložiť svoje nainštalované balíčky a pri ďalšom
nainštalovaní Ubuntu chcete mať také isté balíčky znová nainštalované, uložte si zoznam inštalovaných
balíkov príkazom dpkg --get-selections > meno_súboru. Zálohujte si balíky v adresári
/var/cache/apt/archives a súbor, do ktorého ste vpísali zoznam balíkov. Pri ďalšej inštalácii stačí
skopírovať napálené balíky do uvedeného adresára a zadať príkaz dpkg --set-selections
meno_suboru
.
[][/]

(pozn.) V linuxe som absolútny začiatočník, takže ak mám niektoré body chybne uvedené, alebo existuje
jednoduchšie riešenie niektorých problémov, ako to mám napísané, uvítam každú opravu chýb. ;-)

.:Trackmania Nations League:.
- trackmania hráč a organizátor československej ligy v pretekaní
.:GNU/Linux Ubuntu 6.10:.
- ubuntu užívateľ a nadšenec linuxu

drat

• Aktivní člen
  • *
M1cHove problémy
« Odpověď #1 kdy: 23 Ledna 2007, 19:14:59 »
No ohledne C doporucuji knihy od pana Herouta. Ucebnice jazyka C 1. a 2. dil. Ohledne C++ je situace trochu slozitejsi. Samo sebou ber Myslime v C++ od Grady (je na netu i free v pdf ale anglicky, pokud by byl zajem hledej v googlu Thinking in C++), potom Mistrovstvi v C++. Objektove orientovane programovani je ale i o dalsich vecech tykajicich se spravneho navrhu (ne ze by C nebylo). Je dobre jeste hledat pod pojmy jako refaktoring, narvhove vzory, UML, testy rizene programovani, popripade extremni programovani. Ale samozrejme i bez techto pokrocilych technik se muze clovek zacit ucit C++. Jen dopredu rikam, ze pokud se dostanes na pokrocilejsi uroven v coz pevne verim tak jsem ti dal typy jak se dale zdokonalit. Na netu bych moc nehledal. Kvalitni kniha (optimalne v cestine) a vlastni iniciativa v podobe psani programu je myslim jedna z tech lepsich cest.

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« Odpověď #2 kdy: 31 Ledna 2007, 09:13:56 »
Ďakujem za odpoveď, určite si to pozriem (keď sa dokonale naučím používať Linux ;-))

Nevie mi niekto poradiť, ako si môžem editovať celkový vzhľad ubuntu (panely, okná,
farby líšt, hlavný panel atd...) ak to chcem urobiť manuálne? tzn. samozrejme dajú
sa použiť rôzne témy, ale žiadna ma neuspokojila :P a chcem si to urobiť po svojom.

Predpokladám, že potrebujem geditovať niektoré súbory, ale kde sa nachádzajú?
Prípadne, hodil by sa mi nejaký ten manuál k týmto účelom.

------------------------------------------------------------------------------

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
M1cHove problémy
« Odpověď #3 kdy: 31 Ledna 2007, 13:11:58 »
C: http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb071/
C++: http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb161/

pokud si projdeš a naprogramuješ všechna cvičení, tak se trochu programovat naučíš :)

Citace
Nevie mi niekto poradiť, ako si môžem editovať celkový vzhľad ubuntu (panely, okná, farby líšt, hlavný panel atd...) ak to chcem urobiť manuálne?
buď v ~/.themes zedituješ nebo vytvoříš nové téma, zbytek je v /usr/share/themes

Doporučuji napřed zkoušet editovat existující témata.

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« Odpověď #4 kdy: 31 Ledna 2007, 15:10:22 »
Ďakujem za radu,  pozeral som sa do ~/.themes aj ~/.icons a nejaké veci som si
tam naozaj všimol, ale zdá sa mi to aj tak španielská dedina.

No... je jasné, že sa do toho zrejme budem musieť hlbšie pozrieť a aj niečo poskúšať,
ale bol by som skutočne veľmi vďačný, ak by niekto poznal nejaký manuál
k editovaniu tém cez tieto súbory.

-------------------------------------------------------------------------

Petr Odut

• Aktivní člen
  • *
M1cHove problémy
« Odpověď #5 kdy: 31 Ledna 2007, 16:40:08 »
Nějakej návod bych taky uvítal, žádnej jsem totiž nenašel :mad:

Pokud ale umíš editovat CSS soubory, tak je to velice podobné

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« Odpověď #6 kdy: 31 Ledna 2007, 16:49:33 »
Ešte jedna vec, na ktorú som neprišiel: ako mám zmeniť kurzor myši?

Stiahol som nejaké kurzory z art.gnome.org ale nevedel som, kam ich mám
nakopírovať, keďže metóda Drag&Drop tam nefunguje.

Tipujem, že to bude asi niečo poriadne jednoduché, ale za otázku to stojí. :)

a tie CSSka, myslím, že to určite poznáš, ale keby si potreboval, tak tu je celkom
zaujímavý seriál... snáď si nato nájdem neskôr čas aj ja :P http://www.linuxsoft.cz/article_list.php?id_kategory=201

----------------------------------------------------------------------

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« Odpověď #7 kdy: 01 Února 2007, 09:53:02 »
Po chvíľke googlení som našiel pár zaujímavých dokumentácii ohľadom písania tém.
http://www.gtk.org/~otaylor/gtk/2.0/theme-engines.html
Malo by to pomôcť. :)

- organizátor československej ligy TML2
- ubuntu užívateľ a nadšenec

M1cHo

• Návštěvník
M1cHove problémy
« Odpověď #8 kdy: 02 Února 2007, 18:07:53 »
Naozaj nikto nevie, ako sa mení kurzor myši v ubuntu??
(Formou Drag&Drop to nefunguje...)

- organizátor československej ligy TML2
- ubuntu užívateľ a nadšenec

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.