Nechcem sa pýtať na svoje problémy v iných nato nevyhradených témach, preto som si založil novú tému.
Dúfam,že pomôže mne aj ostatným hľadať riešenia a oboznámovať sa s Ubuntu.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Zatial som sa dozvedel:
(1) ak vám nechce kompilovat súbory jazyka c++, stiahnite si
built-essential, ktorý by mal tento
problém vyriešiť.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(2) ak hľadáte nejaký balíček, existuje nato jednoduchý príkaz:
apt-cache search
hľadané_slovo, ja som takto našiel pascalovský gpc, ktorý kompiluje pascalovské pas súbory.
(3) ak potrebujete nejakú tú knihu na programovanie C, odporúča sa
kniha od pána Herouta,
ak potrebujete podporu na internete, skúste linky:
C
http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb071/ C++
http://www.fi.muni.cz/usr/jkucera/pb161/-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(4) ak sa chcete pohrať s vzhľadom v Ubuntu sami, editujte súbory v adresároch
~/.themes a
/usr/share/themes-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
(5) ak si chcete zálohovať svoje programy, resp. ak chcete uložiť svoje nainštalované balíčky a pri ďalšom
nainštalovaní Ubuntu chcete mať také isté balíčky znová nainštalované, uložte si zoznam inštalovaných
balíkov príkazom
dpkg --get-selections > meno_súboru. Zálohujte si balíky v adresári
/var/cache/apt/archives a súbor, do ktorého ste vpísali zoznam balíkov. Pri ďalšej inštalácii stačí
skopírovať napálené balíky do uvedeného adresára a zadať príkaz
dpkg --set-selections
meno_suboru.
[][/]
(pozn.) V linuxe som absolútny začiatočník, takže ak mám niektoré body chybne uvedené, alebo existuje
jednoduchšie riešenie niektorých problémov, ako to mám napísané, uvítam každú opravu chýb. ;-)
.:Trackmania Nations League:.

- trackmania hráč a organizátor československej ligy v pretekaní
.:GNU/Linux Ubuntu 6.10:.

- ubuntu užívateľ a nadšenec linuxu