Nainstaloval jsem si Teamviewer. Pokud ho spustím ihned, tak najede, po restartu mi vyskočí :
Služba Teamviewer daemon není spuštěná!
Než spustíte aplikaci Teamviewer, spusťte průvodce (vyžaduje oprávnění root):
teamviewer --daemon start
Pokud jste nedeaktivovali průvodce, kontaktujte podporu TeamViewer. Spusťte následující příkaz, abyste získali všechny logovací soubory:
teamviewer --ziplog
Výsledek:
mamka@mamka:~$ teamviewer --daemon start
initctl start teamviewerd
initctl: Rejected send message, 1 matched rules; type="method_call", sender=":1.79" (uid=1000 pid=4485 comm="initctl start teamviewerd ") interface="com.ubuntu.Upstart0_6.Job" member="Start" error name="(unset)" requested_reply="0" destination="com.ubuntu.Upstart" (uid=0 pid=1 comm="/sbin/init")
fail
Try with root / sudo ?
mamka@mamka:~$
Když se ho pokusím spustit s příkazem sudo (sudo teamviewer) - pokud to je správně, tak nic.
S příkazem gksudo TV najede \EDIT: tady to asi najelo, protože jsem zřejmě při pokusech - omylech spustil daemona\ (nepochopil jsem, jak mám tento příkaz nastavit ve vlastnostech ikony, jak radí RNA), ale po restartu zase z ikony z launcheru nenajede. Potřeboval bych, aby mi z launcheru najížděl, neb těžko manželce vysvětlím, jak ho má spouštět z terminálu.
Děkuji za pomoc
EDIT:
Teď jsem ho zkusil opět najet příkazem gksudo teamviewer a opět vyskočila hláška, že nemám spuštěného daemona.
Daemona spustím se: sudo teamviewer --daemon start, ale po restartu musím opět spustit daemona z terminálu