Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Prosím o pomoc - spuštění programu jako root  (Přečteno 2982 krát)

lovec

• Návštěvník
Prosím o pomoc - spuštění programu jako root
« kdy: 02 Února 2013, 14:10:45 »
Prosím o pomoc...
Nevím jak dát právo programu aby se spouštělo jako s příkazem sudo . U programu wireshark potřebuji před spuštěním v terminálu zadat sudo wireshark . Program funguje jak má ( detekuje WIFI a sít.katu) . V případě že jej spustím pomocí ikony (tedy mimo terminál bez příkazu sudo) nedetekuje WIFI ani síťovou kartu . Jak tomuto problému předejít abych nemusel spouštět aplikaci přes terminál a mohl použít její krásnou ikonu ? Díky za rady

RNA

• Stálý člen
  • **
Re:Prosím o pomoc - spuštění programu jako root
« Odpověď #1 kdy: 02 Února 2013, 16:54:20 »
Nastavte ve vlastnostech té krásné ikony spouštěcí příkaz
místo wireshark, tak gksudo wireshark nebo kdesu wireshark (podle toho, jestli gnome nebo kde).

jmp

• Host
« Odpověď #2 kdy: 02 Února 2013, 17:11:33 »
to není nutné
ono stačí překonfigurovat wireshark, dát uživatele do skupiny wireshark a restartovat

Kód: [Vybrat]
$ sudo dpkg-reconfigure wireshark-common
$ sudo usermod -a -G wireshark $USER
$ sudo reboot

potroublo

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 06 Prosince 2013, 18:04:00 »
Nainstaloval jsem si Teamviewer. Pokud ho spustím ihned, tak najede, po restartu mi vyskočí :
Služba Teamviewer daemon není spuštěná!
Než spustíte aplikaci Teamviewer, spusťte průvodce (vyžaduje oprávnění root):
teamviewer --daemon start

Pokud jste nedeaktivovali průvodce, kontaktujte podporu TeamViewer. Spusťte následující příkaz, abyste získali všechny logovací soubory:
teamviewer --ziplog

Výsledek:
mamka@mamka:~$ teamviewer --daemon start

initctl start teamviewerd
initctl: Rejected send message, 1 matched rules; type="method_call", sender=":1.79" (uid=1000 pid=4485 comm="initctl start teamviewerd ") interface="com.ubuntu.Upstart0_6.Job" member="Start" error name="(unset)" requested_reply="0" destination="com.ubuntu.Upstart" (uid=0 pid=1 comm="/sbin/init")
fail

Try with root / sudo ?

mamka@mamka:~$

Když se ho pokusím spustit s příkazem sudo (sudo teamviewer) - pokud to je správně, tak nic.
S příkazem gksudo TV najede \EDIT: tady to asi najelo, protože jsem zřejmě při pokusech - omylech spustil daemona\ (nepochopil jsem, jak mám tento příkaz nastavit ve vlastnostech ikony, jak radí RNA), ale po restartu zase z ikony z launcheru nenajede. Potřeboval bych, aby mi z launcheru najížděl, neb těžko manželce vysvětlím, jak ho má spouštět z terminálu.
Děkuji za pomoc

EDIT:
Teď jsem ho zkusil opět najet příkazem gksudo teamviewer a opět vyskočila hláška, že nemám spuštěného daemona.
Daemona spustím se: sudo teamviewer --daemon start, ale po restartu musím opět spustit daemona z terminálu
« Poslední změna: 06 Prosince 2013, 20:20:00 od potroublo »

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.