Jestli se můžu přidat :-) do tohoto tématu o NetworkManageru, tak mám také trápení s NetworkManagerem. Gnome applet mi ukazuje stále "No network connection" a jediný způsob, jak tohle opravit je zeditovat interfaces a nechat NetworkManagera aby si to cely zase ošahal. Zajímavé chování je, nevím jestli se to projevuje i jinde, že pokud odškrtnu položku "enable wireless" nebo "enable networking" tak tato položka zmizí uplně ze seznamu (zůstává tam poté jenom "enable networking většinoiu) a musím opakovat legraci s interfaces.
Mimochodem nezná někdo něco lepšího "clikacího" :-) než NetworkManager ? Jsem trošku zmlsaný z programu Access Connections, kde si můžu nastavovat profily ať už pro lokální tak pro wireless síť. Ono by tedy stačilo, kdyby se mi nastavení vybrané v Network Settings projevilo okamžitě (profily tam možné uložit je a přepínání také funguje, takže bych si pak udělal jenom hotkey). Také netuším jestli tohle je normální chování nebo je cosi shnilého na mé instalaci (používám 6.10 x86). No ale tohle je už trochu OT.