Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Gnome network manager  (Přečteno 3118 krát)

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Gnome network manager
« kdy: 06 Října 2006, 09:46:48 »
Stahnul jsem si z repozitaru gnome-network-manger, ale ten mi porad hlasi

"Nebylo nalezeno žádné síťové zařízení"

přitom na svém NB mám hned dvě plně funkční síťová zařízení, a to:
- Intel PRO Wireless 3945ABG Network connection
- Realtek RTL8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC

Poradite mi nekdo co s tim mam provyzt, aby to slapalo? Uz me nebavi pokazdy, kdyz se chci pripojit na nejakou sit, lizt do System-sprava-site... Je to neprakticke.
Dik.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Gnome network manager
« Odpověď #1 kdy: 06 Října 2006, 10:37:42 »

XomboX

• Aktivní člen
  • *
Gnome network manager
« Odpověď #2 kdy: 06 Října 2006, 12:33:43 »
nakonec pomohlo

Kód: [Vybrat]
https://help.ubuntu.com/community/WifiDocs/NetworkManagerAvsak porad to jeste neni ono. Kdyz kliknu na networkmanagera, tak tam mam jenom 1wireless sit, ackoliv bych tam mel mit 2 wireless site (jednu nezabezpecenou a jednu zabecpecenou) a kdyz do notebooku zastrcim LAN kabel a chci si zvolit sit LAN a ne WLAN, tak nemuzu, protoze se mi v tom NM LAN pripojeni vubec neobjevi.

Vite jak do NM nacpat alespon tu LAN sit?

Dik za odpoved.
Asus A6JC-Q003, Ubuntu
Jabber: xombox@jabbim.cz
Ubuntu User number is #12210  Monday, applications choke Tuesday, Wednesday, RAID set's broke Thursday, let out the magic smoke but on Friday, I patch bugs Monday, my xorg conf is toast Tuesday, Wednesday, CPU roasts Thursday, it won't even POST but on Friday, I patch bugs

LS

• Závislák
    • http://linux.euweb.cz
Gnome network manager
« Odpověď #3 kdy: 06 Října 2006, 13:08:07 »
To vam to cele funguje nejak divne. Ja vidim vzdy vsechny dostupne bezdratove site, at jsou zabezpecene nebo ne. Zabezpecene site jsou oznacene ikonkou. V momente, kdy pripojim ethernetovy kabel, ne NM odpoji od WiFi a automaticky se pripoji na ethernet. Po odpojeni kabelu se automaticky zase prihlasi do WiFi site, k niz jsem byl naposledy pripojeny. Rucnim kliknutim si muzu mezi sitemi prepinat jak chci a kdy chci. Muj /etc/network/interfaces vypada takto:

Kód: [Vybrat]
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
iface eth0 inet dhcp

auto eth1
iface eth1 inet dhcp

auto eth2
iface eth2 inet dhcp

auto ath0
iface ath0 inet dhcp

auto wlan0
iface wlan0 inet dhcp

ghuul

• Návštěvník
Gnome network manager
« Odpověď #4 kdy: 23 Ledna 2007, 16:40:02 »
Jestli se můžu přidat :-) do tohoto tématu o NetworkManageru, tak mám také trápení s NetworkManagerem. Gnome applet mi ukazuje stále "No network connection" a jediný způsob, jak tohle opravit je zeditovat interfaces a nechat NetworkManagera aby si to cely zase ošahal. Zajímavé chování je, nevím jestli se to projevuje i jinde, že pokud odškrtnu položku "enable wireless" nebo "enable networking" tak tato položka zmizí uplně ze seznamu (zůstává tam poté jenom "enable networking většinoiu) a musím opakovat legraci s interfaces.

Mimochodem nezná někdo něco lepšího "clikacího" :-) než NetworkManager ? Jsem trošku zmlsaný z programu Access Connections, kde si můžu nastavovat profily ať už pro lokální tak pro wireless síť. Ono by tedy stačilo, kdyby se mi nastavení vybrané v Network Settings projevilo okamžitě (profily tam možné uložit je a přepínání také funguje, takže bych si pak udělal jenom hotkey). Také netuším jestli tohle je normální chování nebo je cosi shnilého na mé instalaci (používám 6.10 x86). No ale tohle je už trochu OT.

Javier_Brat

• Návštěvník
Gnome network manager
« Odpověď #5 kdy: 03 Března 2007, 02:58:53 »
Citace: ghuul
Jestli se můžu přidat :-) do tohoto tématu o NetworkManageru, tak mám také trápení s NetworkManagerem. Gnome applet mi ukazuje stále "No network connection" a jediný způsob, jak tohle opravit je zeditovat interfaces a nechat NetworkManagera aby si to cely zase ošahal. Zajímavé chování je, nevím jestli se to projevuje i jinde, že pokud odškrtnu položku "enable wireless" nebo "enable networking" tak tato položka zmizí uplně ze seznamu (zůstává tam poté jenom "enable networking většinoiu) a musím opakovat legraci s interfaces.

Mimochodem nezná někdo něco lepšího "clikacího" :-) než NetworkManager ? Jsem trošku zmlsaný z programu Access Connections, kde si můžu nastavovat profily ať už pro lokální tak pro wireless síť. Ono by tedy stačilo, kdyby se mi nastavení vybrané v Network Settings projevilo okamžitě (profily tam možné uložit je a přepínání také funguje, takže bych si pak udělal jenom hotkey). Také netuším jestli tohle je normální chování nebo je cosi shnilého na mé instalaci (používám 6.10 x86). No ale tohle je už trochu OT.
no, ja mam s s GNM taky par problemu, to ze nenajde wifi bych jeste prekous, ale po jeho instalaci  se mi prestali hlasit nektere servry, po killnuti apletu a jeho odebrani servry zase jedou ...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.