Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Po aktualizaci na feisty nemůžu rozchodit wifi (chip RT73)  (Přečteno 2371 krát)

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
Dobrý den. Již půl roku jsem úspěšně používal Dapper Drake a byl jsem velmi spokojen. Počáteční problémy s nepodporovaným USB adaptérem s chipsetem rt73 jsem překonal za pomoci ndiswrapperu. Před 3 dny jsem nainstaloval Feisty Fawn (čistá instalace, aktualizace se nepovedla, protože v edgy už WiFi nešlo) a od té doby nemůžu wifi zprovoznit. Na CD ndiswrapper nebyl, nainstaloval jsem ho tedy z CD s Dapperem. V systému je po instalaci (pokud jej neblacklistuji) nějaký záhadný RT73usb, který vytvoří dvě ještě záhadnější síťová rozhranní - vidím svoji síť, ale za boha se nemůžu připojit. Pokud tento blaklistuji RT73usb ve správci sítí sice zmizí, nicméně po naloadování ndiswrapperu s příslušným ovladačem z windows se ve správci sítí neobjeví nové síťové rozhranní (v Dapperu se objevilo wlan0 a všechno fungovalo bez problémů), navíc mám pocit, že se ndiswrapper po příštím startu nenatáhne. Dost mě to štve, protože jinak si mzslím, že je Ubuntu fakt skvělý a nerad bych zatvrdnul na Dapperu. Mockrát dík za jakoukoli radu.

P.S.:V Puppy Linuxu (záchranná distribuce) funguje ndiswrapper s touto síťovkou naprosto bez problémů.
Kód: [Vybrat]
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
Po aktualizaci na feisty nemůžu rozchodit wifi (chip RT73)
« Odpověď #1 kdy: 09 Května 2007, 16:34:50 »
Citace: Banhof
Na CD ndiswrapper nebyl, nainstaloval jsem ho tedy z CD s Dapperem.
Co cpete do feisty ndiswrapper z dappera? Ndiswrapper je normálně v repozitářích feisty! Všechny chyby budou nejspíš tímhle - sice je to pro stejný systém, ale mezi verzemi mohou blbnout závislosti!

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #2 kdy: 09 Května 2007, 17:14:14 »
Jak mam pls nainstalovat ndiswrapper pro feisty kdyz neni na cd? Na internet se dostanu jenom ze zachranneho live linuxu, takze si nemuzu  v Ubuntu pustit Synaptic a probirat se v repozitarich.
Version: 3.1 GED/CS D- s: !a E---- W++ N+ ?o K- w--- O-- M- V- PS+++ PE+ Y PGP+ t? 5? x? R-- !tv b++ DI+ D+ G e !h r-- y-- ------END GEEK CODE BLOCK------

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 09 Května 2007, 17:20:25 »
Všechny balíčky lze stáhnout z
packages.ubuntu.com
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #4 kdy: 09 Května 2007, 17:22:57 »
dik

Banhof

• Návštěvník
    • Banhofův debilníček
« Odpověď #5 kdy: 09 Května 2007, 20:34:05 »
Jeste jednou dik, bylo to tim ndiswapperem z dapperu; nicmene nechapu, proc vyvojari ubuntu cpou na instalacni cd nefunkcni ovladace typu rt73usb, který nikdy nikomu nefungovaly a akorat delaly problemy a ktery beznej clovek nevi jak blacklistovat a musi hledat ve foru, coz dost dobre nejde, kdyz mu nejde internet. Proc radsi tam nedat misto rozbitejch driveru ndiswrapper a ndisgtk (dohromady ani ne 100 kB), aby ho lidi s nefunkcni wifi meli hned na cd a nemuseli to slozite tahat pres live cd nebo dokonce od kamarada na widlich. Vim, ze to neni ono, vim, ze jsou nekteri na ndiswrapper alergicky, nativni ovladace jsou samo lepsi, ale porad lepsi, nez dratem do oka...

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #6 kdy: 09 Května 2007, 23:30:09 »
Citace: Banhof
Jeste jednou dik, bylo to tim ndiswapperem z dapperu; nicmene nechapu, proc vyvojari ubuntu cpou na instalacni cd nefunkcni ovladace typu rt73usb, který nikdy nikomu nefungovaly a akorat delaly problemy a ktery beznej clovek nevi jak blacklistovat a musi hledat ve foru, coz dost dobre nejde, kdyz mu nejde internet. Proc radsi tam nedat misto rozbitejch driveru ndiswrapper a ndisgtk (dohromady ani ne 100 kB), aby ho lidi s nefunkcni wifi meli hned na cd a nemuseli to slozite tahat pres live cd nebo dokonce od kamarada na widlich. Vim, ze to neni ono, vim, ze jsou nekteri na ndiswrapper alergicky, nativni ovladace jsou samo lepsi, ale porad lepsi, nez dratem do oka...
Potíž je v tom, že ty ovladače také někomu mohou fungovat a vývojáři neví, že někomu nefungují, od toho je tu taky např Lauchpad (systém na hlášení bugů a podobných problémů)
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.