Nie, zaiste nemam ziadne dokazy...To co pisem, deklarujem iba ako svoj nazor a myslim, ze som to jasne uviedol. Nevytvaram ziadnu "urban legend", len logicky uvazujem. Na svete mame predsa dost jasnych prikladov na to, ako to v obchode funguje. Teraz naposledy je to napr. umele vytvaranie krizy v Irane, pre zamerne navysenie cien pohonnych hmot, vidina zisku sa nezastavi ani pred zamernym rozputanim vojny (Irak, Kuvajt...) Tato moja varianta, co sa tyka virusov a cervov, je logicky navod na zisk. Neviem preco by sa teda do toho softwarove firmy nemali pustit. Co ich ma zastavit? Svedomie? Co vari sfera informatiky je nejaka svata, kde sa nepouzivaju rovnake tahy? Alebo doteraz boli vsetci hlupaci a ja ako prvy ich navadzam na dobru myslienku ako zarobit prachy?Drobny priklad ako to funguje mozeme predsa vidiet kazdy den, ked si napr. otvorime nejaku stranku, tam na nas blika vystrazny trojuholnik "system allert" a nejaki dobrodinci nam oznamuju, ze nas system, register je zasrany, tak staci kliknut sem a vsetko bude v poridku...No a naivny zaciatocnik klikne, system sa mu v tom momente naozaj zaserie a za chvilocku sa objavi dalsie okno, v ktorom vyrobca zazracneho lieku ponuka riesenie za iba 49,90$. To je predsa denna realita, tak preco byto niekto nemohol skusit vo velkom...Ja si co sa tyka Microsoftu a vecami tocicimi sa okolo neho, ziadne iluzie nerobim.