Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Kompilace kernelu a nvidia-legacy  (Přečteno 1696 krát)

Rastafar

• Návštěvník
Kompilace kernelu a nvidia-legacy
« kdy: 11 Května 2007, 14:53:13 »
Zdravim,
uz ponekolikate se snazim zkompilovat si vlastni kernel, zatim se vsak nedari. PC nabootuje ale nefungujou Xka. Po nekolika pokusem se zistil ze je treba prikompilovat i driver pro grafiku nvidia (nvidia-legacy-kernel-source), nasel sem navod jak na to - http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=85064 bohuzel situace je stale stejna.

Co sem udelal jinak nez jak se pise v navodu:
- needitoval sem xorg.conf (zmena nvidia driveru za nv), s driverem nv mi to po te kompilaci funguje, ale samozrejme bez 3D akcelerace
- nenastavoval sem heslo roota a preskocil bod 6 (ten navod je pro starsi verze ubuntu a v novejsich se o nicem takovem nepise)
- na konfiguraci kernelu sem pouzil oldconfig + sem zmenil jen typ CPU na P3

Vypadly mi z toho 3 balicky tak jak se pise v navodu (image kernelu, headers, nvidia), ty sem nainstaloval pres sudo dpkg -i *.deb, restartoval PC, bootnul novy kernel, Xka opet nic :( Hlaska ze nemuze nacist kernel modul pro nvidia. Zkusil sem jeste v text konsoli preinstalovat driver nvidia-glx-legacy pres sudo apt-get remove a sudo apt-get install a znovu pustit Xka - stejna situace. Zajimave je, ze u predchozich kernelu (distribucnich) mam v /lib/linux-restricted-modules/_nazev_distribucniho_jadra ruzne moduly vcetne nvidia, nvidia_legacy,... Pro muj kompilovany tam tato slozka neni, ale zase v /lib/modules/_nazev_meho_jadra vidim slozku nvidia, ktera v /lib/modules/_nazev_distribucniho_jadra neni, takze predpokladam ze nvidia driver se zkompiloval a nainstaloval sem, ale proc nejede... ???

Diky za kazdy napad, kdyztak o tom pak napisu nejakou stranku pro ostatni, protoze sem to videl ze to ve foru takze nekdo resil a reseni tam bohuzel nebylo (mozna to vzdal). Mam seznam par veci co sem musel po instalaci doupravovat, tak bych napsal nejake takove male howto...
P4 3GHz, 2GB RAM, Geforce 6600 GT powered by Kubuntu 8.04
One Love - JAH - Rastafari

nettezzaumana

• Host
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2007, 17:44:28 »
Ok, mno -- také mám zkompilované jádro, nvidii grafiku a vše mi funguje i bez oldconfig.
  Zkus to jeste jednou, důležité je dělat kompilaci na stroji bez nainstalovaného jádra od nvidie, nebo je před rebootem nutné změnit v xorg.conf nvidia za nv.
  Pokud se ti podari nastarovat uspesne do nového jadra, mas napul vyhrano. Stahni od nvidie nejnovejsi ovladace, odhlas se, zmacknutim ctrl+alt+F5 vlez do konzole, prikazem '/etc/int.d/gdm stop" shod Xka, nainstaluj si driver od nvidie prikazem 'sh NVIDIA....run'. Dále určitě udělej 'nvidia-xconfig -A &>xconfig.info && nano xconfig.info' a prohlédni si co nvidia nabízí, zálohuj si xorg.conf.backup == btw. pac pri instalaci nvidia driveru se uz jednou 'nvidia.xconfig' provedlo == a zacni si hrát s nastaveníma a moznostma nvidie..

Rastafar

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 11 Května 2007, 20:28:58 »
Aha, takze v mem pripade byl asi problem v tom, ze sem to kompiloval pokazde se spustenym nvidia driverem...  Jinak nabootovat se mi povedlo po kazde kompilaci, jen ta nvidia nejela. Zkusim to zkompilovat pres noc zkompilovat s xama na nv. Diky za radu.

Rastafar

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 14 Května 2007, 21:48:56 »
Takze uspech se opet nedostavil. Zkompiloval sem to jadro pote co sem prenastavil driver na nv, restartoval, shodil uplne Xa. Opet mi vypadly 3 balicky - image, headers a nvidia kernel, ty sem vsechny nainstaloval, restartoval. Opet sem shodil Xa, stahl ten driver od nvidia, spustil sh nvidia...run a zacalo to hlasit ze ten modul pro kernel tam neni a ze jestli ho chci pro muj kernel stahnout z netu. Kdyz sem dal ze ano, tak to napsalo ze ho to nenaslo (coz je jasne) a ze si ho to zkompiluje. Kompilace probehla nejak rychle (10 sec) ale s tim ze se nezdarila. Kdyz sem dal nestahovat modul z netu tak se taky spustila ta kompilace se stejnym vysledkem.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.