Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Ubuntu 7.04 a Virtual PC 2007  (Přečteno 3533 krát)

XarlieN

• Návštěvník
Ubuntu 7.04 a Virtual PC 2007
« kdy: 11 Května 2007, 18:23:18 »
Dobrý den. Rozjel už to někdo pod VPC 2007 ? Měl jsme kdysi staré Ubuntu 6.01 na VPC 2004 (musela se jen nastavit 16ti bitová hloubka v Xsech a fachalo to) Teď se nechce spustit ani instalace (píše to chybu čtení z CD, ale CD je normáně v pohodě) Děkuji za rady.

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2007, 20:02:53 »
Virtual PC, to asi neběží pod GNU systémy, co? Nejspíš je to pro nějakou exotickou platformu, takže radím se obrátit na autory onoho softwaru, jak v tom rozběhat Ubuntu. Lidi tady nejspíš nejvíc používají VirtualBox, Qemu, nebo VMWare. Hodně štěstí.
Promise her anything, but give her GNU.

XarlieN

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2007, 20:20:32 »
Citace: fred
Virtual PC, to asi neběží pod GNU systémy, co? Nejspíš je to pro nějakou exotickou platformu, takže radím se obrátit na autory onoho softwaru, jak v tom rozběhat Ubuntu. Lidi tady nejspíš nejvíc používají VirtualBox, Qemu, nebo VMWare. Hodně štěstí.
... ono WinXP je teda fest exotické, skoro jsem to nikde neviděl. Jestli s VPC + Ubuntu nemáš zkušenosti, je možná lepší nereagovat, než vyvolávat flame.

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2007, 20:39:28 »
fred ta slusne odkazal na tvorcov VirtualPC ... cize Microsoft hladaj na ich forach..alebo zatelefonuj na ich helpline...

pokial viem, tohle je linuxove forum ...

inak neviem pomoct...kedze mam chabe vedomosti z MS technologii ...
ale neber to ako neochotu. my tiez neriesime rozbehanie cohokolvek pod linuxom v MS diskusnych forach (pretoze by nam tam asi tazko niekto poradil), tak ani ostatni by nemali riesit rozbehanie cohokolvek pod windowsom na linuxovom fore....
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

XarlieN

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2007, 20:54:11 »
Citace: randy
fred ta slusne odkazal na tvorcov VirtualPC ... cize Microsoft hladaj na ich forach..alebo zatelefonuj na ich helpline...

pokial viem, tohle je linuxove forum ...

inak neviem pomoct...kedze mam chabe vedomosti z MS technologii ...
ale neber to ako neochotu. my tiez neriesime rozbehanie cohokolvek pod linuxom v MS diskusnych forach (pretoze by nam tam asi tazko niekto poradil), tak ani ostatni by nemali riesit rozbehanie cohokolvek pod windowsom na linuxovom fore....
Slušné odkázání si představuju trošku jinak, ale to je asi subjektivní. Podle mě patří tento dotaz spíše sem, protože i virtuální PC je v podstatě daný HW, a těžko budeš volat na ASUS proč ti tam nefunguje ta a ta distribuce, ale obratíš se na výrobce distribuce ne ? Vzhledem k tomu, že na VPC 2007 Ubuntu 6.01 fachá beru to tak, že asi bude nějaký specifický problém v této verzi.

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #5 kdy: 14 Května 2007, 10:15:49 »
Slušný jsem byl. O tom není sporu. Prostě jsem odkázal tazatele na Microsoft, protože si myslím že tady je tento dotaz mimo mísu, a uvedl jsem konkurenční produkty, s nimiž si tady víme rady spíš. Že je VPC hardware je úplný nesmysl. Je to software jako každý jiný a není úkolem naší komunity se postarat aby v tom Ubuntu běželo. Naopak, aby Ubuntu pod VPC fungovalo je úkolem jeho tvůrce.

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 14 Května 2007, 11:21:56 »
Citace: XarlieN
Dobrý den. Rozjel už to někdo pod VPC 2007 ? Měl jsme kdysi staré Ubuntu 6.01 na VPC 2004 (musela se jen nastavit 16ti bitová hloubka v Xsech a fachalo to) Teď se nechce spustit ani instalace (píše to chybu čtení z CD, ale CD je normáně v pohodě) Děkuji za rady.
kasli na VPC2007,nic nove oproti 2004 neponuka.instalacia Ubuntu sa mi v polovici rozpadla. na  16bitov je to o nicom.                                         na VMware bezi vsetko v pohode- navyse ma lepsie vybavenie

XarlieN

• Návštěvník
« Odpověď #7 kdy: 14 Května 2007, 13:52:24 »
Citace: styxx77
kasli na VPC2007,nic nove oproti 2004 neponuka.instalacia Ubuntu sa mi v polovici rozpadla. na  16bitov je to o nicom.                                         na VMware bezi vsetko v pohode- navyse ma lepsie vybavenie
Jo ale zdarma je jen Player a v něm si mašinu nevytvořím ? (k dispozici jsou jen předinstalované) ?

Fred Rooks

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #8 kdy: 14 Května 2007, 14:50:30 »
Zdarma je už i server. Mimochodem, poslední dobou jsem přešel na VirtualBox a je opravdu dobrý a rychlý.

styxx77

• Návštěvník
« Odpověď #9 kdy: 14 Května 2007, 15:51:47 »
ano  VMWare je iba prehravac,k nemu potrebujes -mas dve moznosti  1. VMX Builder alebo   2.VMX Wizard.obidve freeware. doporucujem 1.1

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #10 kdy: 15 Května 2007, 09:27:24 »
Citace: styxx77
ano  VMWare je iba prehravac,k nemu potrebujes -mas dve moznosti  1. VMX Builder alebo   2.VMX Wizard.obidve freeware. doporucujem 1.1
Vmware je v prvom rade firma.. a ma veeela produktov ...
z ktorych napr. VMware Player je len spustac virtualnych masin, VMware Server dokaze aj vytvarat a spustat + ich zdielat v sieti .. a VMware Workstation je vlastne servrova a klientska cast v jednom ..cize pracovna stanica s mnozstvom rozdielov oproti servru (napr viacnasobne screenshoty, videa, viac sietovych rozhrani,...), avsak VMware Workstation stoji cca 200 $, pricom ostatne spominane su zadarmo.
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.