Ahoj c4pp4,
tak jsem dbal Tvé rady a zkusil jsem přesně dle návodu:
nano -w /etc/gdm/gdm.conf-custom
[daemon]
AutomaticLoginEnable=true
AutomaticLogin=seastorm
[security]
--------------------------------------
přihlásit se mi nepodařilo i když jsem provedl tu editaci, zapsal do souboru a zavřel soubor.
tak jsem nakonec reinstaloval celý systém na Edgy Eft, což se mi jak jsi mi poradil podařilo. Pak jsem si, ale nemohl pomoct a upgradnul jsem znovu na Feisty
výsledek stejný, opět nešlo přihlásit, kvůli znakům
podařilo se mi ale rekonfigurovat xserver-xorg a spustit přes startx graf režim,
jakmile graf režim v recovery módu naběhl, tak mi ubu hlásilo toto (což minule ne):
Error activating XKB configuration
it can happen under various circumstances
-a bug in libxklavier library
-a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities)
- x server with incompatibile libxkbfile implementation
x server with incompatibile libxkbfile implementation
x server version data:
The X.Org Foundation
70200000
If you report this situation as a bug please include:
- The result of xprop -root "(kolmítko)" grep XKB #nevím jak se přes ALT+vkládá"
- The result of g canftool-2 -R /desktop/gnome/pheripherals/keyboard/kbd
--------------------------------------------------------------------------------------------------
tak jsem zkusil zadat:
sudo apt-get install libxklavier* #spustila se instalace, potvrdil jsem Y#
a potom jsem v grafickym režimu v Synapticu dal vyhledat xkb:
tuším, že jsem zatrhl balíček:
xkb-legacy-dev #synaptic nabídl instalaci několika balíčků podmiňujících, a některé nabídl k odebrání tuším xkb-dev ajiné bez legacy (tuším všechny novější,že to jsou)#
po ukončení instalace a odebrání, jsem po sudo reboot naběhl do normální startovací obrazovky a povedlo se mi vložit jméno uživatele i heslo se všemi znaky (což předtím nešlo)....... tak už jsem se radoval, ale předčasně, protože:
mi naběhla pouze béžová obrazovka a systém nenastartoval....
------------------------------------------------------------------------------------------------------
zvláštní viď?
děkuji za Tvou trpělivost semnou
pochopím když "přeteče" :-)
ahoj Honza