Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: PC se samo od sebe 'tvrde' vypina [Vyřešeno]  (Přečteno 2583 krát)

zenith

• Návštěvník
PC se samo od sebe 'tvrde' vypina [Vyřešeno]
« kdy: 11 Května 2007, 21:29:41 »
Dobry den,

Od prechodu na ubuntu feisty se mi jiz nekolikrat stalo toto:

Pocitac se sam od sebe vypne, ne klasickym shutdown, ale jako by nekdo stiskl natvrdo power.
Poklesy proudu jsem vyloucil, ty vypadaji docela odlisne a vetsinou i vetsi pokles dokazal muj zdroj ustat. Nicmene po takovemto shutdownu zustane napajeni jakoby viset a pocitac nejde znovu spustit driv nez jej vypnu a zapnu spinacem primo na zdroji. Nechal jsem pocitac bezet par dni na widlich a nic takoveho se nestalo. Kdyz jsem se vratil zpet do ubuntu, netrvalo dlouho a tento podivny stav opet nastal.

AMD athlon Xp 2600+
MSI K7N2-DELTA2
512 Mb RAM
Ati radeon 9600pro
Uzivatel udela vzdycky presne to, nad cim si pri programovani rikas, ze by vzivote neudelal.

jiri-j

• Aktivní člen
  • *
  • skill: Lama
« Odpověď #1 kdy: 11 Května 2007, 23:20:34 »
Nevím, ale nemůže to být protože se přehřívá třeba procesor? Mě se něco podobného stávalo a pak jsem zjistil že se mi přehříval procesor a když dosáhl teploty asi 85˚C tak se natvrdo vypnul
Acer Aspire 3023WLMi, Sempron 3000+, ATI Mobility Radeon X700, 512MB RAM, Archlinux

zenith

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 12 Května 2007, 01:07:33 »
HW moznosti jsem proveroval... Moznost tu stale je, ale hlavne jsem chtel vyloucit prave HW zavadu. Jak jsem psal vyse, na widlich pri hrani tes Oblivion je vse ok.

Jeste dodatek: Dokonce jsem kvuli tomuto procistil vnitrnosti PC od prachu jak jen to bylo mozne, ale situace se opakovala. Stava se to jak pri mene narocne praci -> kodovani php, tak pri behu sporice obrazovky a samozrejme i u narocnejsich veci jako je OpenArena. Zatim se mi to stalo 5x.
Uzivatel udela vzdycky presne to, nad cim si pri programovani rikas, ze by vzivote neudelal.

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 12 Května 2007, 01:23:00 »
môže ubuntu mať iný management teploty ako win, teplotu cpu zistíte
Kód: [Vybrat]
acpi -tprípadne lm-sensors.
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

zenith

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 14 Května 2007, 22:18:10 »
Omlouvam se, ze jsem podezrival ubuntu, nakonec to byl HW problem. To ze se pc samo od sebe vypinalo bylo zpusobene spatnym kabelem na pripojeni kytary do mic vstupu. Neuvedomil jsem si ze ladim kytaru jen pod linuxem.

Potkan007

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 15 Června 2007, 21:04:09 »
To se nekdy stane... ja zase podezrival zvukovou kartu kdyz jsem mel stazenej zvuk :-)

Potkan007

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Června 2007, 11:20:47 »
Mam podobny problem, ale uz se tu resi-bezvysledne... PC se natvrdo vypne kdyz se pripojim k netu a otevru program vyzadujici internet...   ( http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=11238 )

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.