Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Matrox Parhelia APVe, dva monitory a Ubuntu 7.04.. jde to vubec?  (Přečteno 1131 krát)

pibil

• Návštěvník
Ahoj, rozhodl jsem se jako znacny novacek ve svete Linuxu, ze si zkusim rozchodit tento system i na svym kompu. Mam ale hned jeden pomerne vazny problem. Nainstaloval jsem si Ubuntu Feisty fawn 7.04 s prostredim KDE, mam na pocitaci grafickou kartu Matrox Parhelia APVe PCIe a navic k ni mam pripojene dva LCD monitory pred DVI vystupy. Uz tri dny se snazim Ubuntu donutit aby ukazoval na obou monitorech ale stale se mi to nedari.

Je divny, ze po stazeni originalnich ovladacu primo z Matrox.com a instalaci mi to vyhodi error ze na tuto X to nejde. Nasel jsem ale jiny, ktery to vzalo, upravil jsem si xorg.conf podle toho, jak jsem si myslel, ze by to melo byt spravne a od te doby mi Ubuntu ani nenabehlo do X. Nekde mam problem.

Moc bych prosil, pokud s tim nekdo mate alespon trochu zkusenosti, trochu znalosti a trochu casu, pomozte mi s tim, moc rad bych  postupne presel z Windowsu na linux, ale budu muset zatim hodne pracovat na zdokonaleni te konfigurace.. :-)

Predem vsem za rady dekuju.. ;-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.