Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: zmena profilov a nutný reštart [Vyřešeno]  (Přečteno 1465 krát)

milanh

• Návštěvník
zmena profilov a nutný reštart [Vyřešeno]
« kdy: 12 Května 2007, 11:15:26 »
Pripájam sa do 7 sietí pričom 6 je so statickou IP a jedna WIFI s dhcp. Mám nastavené a uložené profily v systém/predvoľby/network.
Keď zmením profil musím počítač reštartovať inak mi nefunguje nič ani ping na najbližší router. Skúšal som reštartovať sieť pomocou príkazu sudo /etc/init.d/networking restart no bez úspechu, musím použiť tvrdý reštart celého systému a potom je to už ok.

Supik

• Návštěvník
« Odpověď #1 kdy: 07 Června 2007, 21:43:23 »
No, to je zajímavé ... mimochodem, asi jsem opravdový blb, ale mě se nepodařilo vytvořit ani ty profily ... Kubuntu 7.04 FF. Vůbec nechápu, jakým způsobem nestavit dva RŮZNÉ profily, protože v okamžiku, kdy změnim konfiguraci, a dám uložit vybraný, změny postihnou oba profily ... mimoto mám dojem, že tlačítka načíst a uložit maj obrácené funkce, prostě chaos...

Pokud bys byl té dobroty a nastínil, jak na to, byl bych ti vděčný. nebo odkaz na stránku, i anglickou, (snad se v tom vyznám). díky

Milan

rainbof

• Aktivní člen
  • *
  • Pták nespavák
« Odpověď #2 kdy: 07 Června 2007, 22:10:51 »
no ja teda nevim kam se ty profily ukladaji, ale problem je v tom ze on prida nekolik bran takze je to zmatek. je potreba do interfaces do kazdeho profilu prdat
pre-down route del default gw xx.xx.xx.xx

kde xx.xx.xx.xx je adresa brany v tom profilu. me to delalo kdysi na notebooku vyresil jsem to nejak takhle, ale booka uz nemam...
Ranní ptáče dřív doskáče!

milanh

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 08 Června 2007, 13:16:13 »
Takže po aktualizácii na najnovšie jadro 2.6.20-16-generic to prestalo robiť a a už to funguje korektne. To že vôbec neuloží profily my robilo ešte pod Beta verziou.

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.