Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jak si vybrat druh Linuxu [vyřešeno]  (Přečteno 1580 krát)

robert2

• Návštěvník
Jak si vybrat druh Linuxu [vyřešeno]
« kdy: 13 Května 2007, 09:01:18 »
Rozhodl jsem se přejít na Linux,a nevím,jak si vybrat ten správný .Jsem běžný uživatel,pracuji jak s open ofice,tak s hudbou,filmem i fotkou,prostě šťourám do všeho,OS chci na noteboak,a taky bych rád rozchodil hry poradte mi prosím nejlépe přes email,na fora moc nechodím .Dík Robert

Skeletonix

• Host
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2007, 09:06:39 »
Ubuntu

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2007, 09:19:12 »
Citace: robert2
Rozhodl jsem se přejít na Linux,a nevím,jak si vybrat ten správný .Jsem běžný uživatel,pracuji jak s open ofice,tak s hudbou,filmem i fotkou,prostě šťourám do všeho,OS chci na noteboak,a taky bych rád rozchodil hry poradte mi prosím nejlépe přes email,na fora moc nechodím .Dík Robert
Ptát se na fóru jedné konkrétní distribuce, jakou doporučujeme je trochu zcestné (samozřejmě, že doporučíme Ubuntu).
Pomoci by vám mohlo třeba toto.
Odpovědi na mail nedáváme.

Vojtin

• Host
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2007, 10:12:20 »
Pokud bys rád rozchodil hry tak neinstaluj linux, ale nech si windows, většina her neni psaná pro linux, takže se to musí obcházet pomocí wine a cedegy což ovšem neni dostačující. Spoustu her nerozchodíš a budeš tu hru mít dřív dohrnou ve win. Pak akorát budeš naštvanej, že v tom linuxu nejdou nainstalovat hry pro windiws. Nejdřív si stáhni livecd a vyzkoušej, popřípadě si ho nainstaluj vedle win a při potřebě hrát hru si restartuj do windows, takzvanej dualboot. Myslim, že takhle to řeší spousta lidí co chtěj linux a i hrát hry, je to doopravdy jednodužší. Samozřejmě doporučuji ubuntu a pokud tě tento OS chytne věř mi, že nebudeš mít čas ani náladu na hry, protože s linuxem si taky můžeš hrát. Zkoušet různý distribuce, různý GUI atd... :)

Darina

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 15 Května 2007, 09:31:39 »
Hry na Linuxu opravdu některé rozchodit nejdou, ale ze zkušenosti vím,že kdo jednou vyskoušel Ubuntu,nebo KUBUNTU pro běžnou kancelářskou práci, nebo hraní si s fotkami, na XP, nebo proboha Visty už nikdy nepřejde..Vyřešila jsem to takto...mám na PC 2 disky na jeden Microsoft a na druhý Ubuntu - jednoznačně nejlepší volba....Ubuntu je mnohem rychlejší ať už na surfování po netu tak chat klient je velmi dobrý a protože se v Linuxu téměř nevyskytují vi¨ry - prohlížeč nemusí obsah stránek před otevřením ověřovat .....a když už Microsoft tak velmi dobrá je beta verse langhornu, nikdy nebyl vydán, ale beta verze existují..

jirihuf

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #5 kdy: 15 Května 2007, 11:49:05 »
Osobně jsem používal výhradně Win.. pak jsem našel na seznam.cz článek o linuxu a něco přečetl, něco vyzkoušel.. skončil na Ubuntu... Jsem dualbooter, protože mám jednu (legální:-D) aplikaci pod win, která mi v Ubuntu nepojede... a snad ještě pro rychlou úpravu obrázků s acdsee, formál .lit a snad i práce s pdf, ale jinak jsem na 99 procent na linuxu...
Vyzkoušej a uvidíš.. není žádnou ostudou zůstat na win.. nebo jít i do jiné distribuce linuxu.. osobně se mi líbila ještě Mandriva, ale Ubuntu je Ubuntu..:-)
Have you tried turning it off and on again?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.