Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Microsoft spustil soutěž pro vývojáře her a co Linux?  (Přečteno 3694 krát)

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
Microsoft spustil soutěž pro vývojáře her a co Linux?
« kdy: 13 Května 2007, 09:50:28 »

Mělo by se něco podobného udělat i pro Linux. Plno lidí se brání přejít pod linux, protože hrají hry. Pokud bude dostatek her i na linuxu, nebude problém s přecházením. Nechci lidi lanařit, ale mnoho mých přátel má widle opravdu jen na hraní.
Wndow se brání, proto vyhlašuje takovou soutěž, aby se stále udržel natrhu. Linux widlím pořádně šlape na paty, hlavne Ubuntu, takže si myslím, že podobná soutěž by nebyla k zahození.
Já si taky rád zahraji strategie, stařičkou Dune2 nebo Comad Conquer, proto musím do widlí. Vím je spousta her v linuxu, ale mnoho se mi jich nepodařilo rozchodit. Jedna z mála, která mne zaujala i graficky byla Warzone 2100. Přesto je to snad jediná hra, která je podobná Comand Conqueru.

Co vy na to?

http://www.novinky.cz/internet/software/microsoft-spustil-soutez-pro-vyvojare-her_114761_cnf87.html

romi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2007, 09:58:44 »
a naco???
vacsina gamblerov ma vsetok sw nelegalny . . . pod windows si hru nekupi..a pod linux taktiez nie... a chceme, aby zacali linuxovy os pouzivat takyto ludia??
ja nemam chut riesit na fore cracky..a co ja viem este ako kraviny. .. nech si to riesia na zivie.... to je swer warezakov a mikrosoftakov ...
randy [HP nc6320 -- Ubuntu Gutsy Gibbon with KDE]
== linuxove minimum ==

Vojtin

• Host
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2007, 10:00:20 »
Linux neni jedna firma, takže bohužel se toto nejpíš nestane. Navíc bych to tak slavně s rozšířeností a šlapáním microsoftu na paty neviděl.

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #3 kdy: 13 Května 2007, 12:05:26 »
No jestli je to něco jako Becherovka game, tak vznikne spousta free věcí. Takže v linuxu by to taky bylo free... takže cracky bych neviděl. S tím vyhlášení soutěže už by to bylo asi složitější...
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

TIBOR

• Závislák
  • Som uzivatel linuxovej distribucie, som linuxak?
« Odpověď #4 kdy: 13 Května 2007, 12:12:09 »
Ja by som to skor videl ako sancu pre zacinajucich vyvojarov hier. Linux ma teraz velmi velku sancu na rozsirenie a firma ktora by zacala produkovat komercne hry pre linux by mohla byt uspesna.
HP Laptop 17-ca1xxx Ubuntu Mate 24.04 FF 64bit.
Asus X751LB-TY014H Ubuntu Mate 20.04.1 FF 64bit.
Linus, Lajnas, Línus, Luínus, Lajnus a je mi naozaj jedno, ako ľudia vyslovujú moje meno. Ale "Linux" je vždy "Linux". LINUS TORVALDS, tvorca Linuxového jadra.(V dokumente Revolution OS)

Martin - ViPEr*CZ*

• Závislák
« Odpověď #5 kdy: 13 Května 2007, 12:23:12 »
Já třeba bych to uvítal i. Mít zadarmo operační systém jako linux jak to je ted. Ale třeba hry typu Call of Duty 2 mít přímo pod linux se stejnou funkčností pod windows bych uvítal a byl bych ochoten si je i koupit. ;) Ale aby to fungovalo stejně ne jak třeba Q3A kdy pod win mám úplně jinou sensitivitu myši než pod linuxem na tom samým konfigu. Nebo mi nefunguje klávesa CAPS-LOCK pro přepínání na jednu zbran.
Open source is gold way... Mint 17.2, Debian 8.1 Jessie| Ubuntu Wiki (návody) | Google vyhledávač | Qt4 návody

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #6 kdy: 13 Května 2007, 12:26:54 »
Musíme počkat, až bude mít linux větší podíl na trhu - pak budou mít firmy důvod portovat hry na linux - teď to pro ně, kvůli "pár" uživatelům, nemá smysl...

Marcel 'Maky' Šuška

• Stálý člen
  • **
  • Kdo si hraje s Ubuntu, nezlobí.
« Odpověď #7 kdy: 14 Května 2007, 10:52:00 »
Citace: vojtech.t
Musíme počkat, až bude mít linux větší podíl na trhu - pak budou mít firmy důvod portovat hry na linux - teď to pro ně, kvůli "pár" uživatelům, nemá smysl...
Myslím si, že linuxáků už není pár a stalo by to zato, udělat nové hry. Linux nebo konkretně Ubuntu by se tak více zviditelnilo, jak v mediích, tak mezi lidmi.
Taktéž bych si hru koupil do cca 300-400 ,- kč

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #8 kdy: 14 Května 2007, 11:08:21 »
Citace: Maky
Citace: vojtech.t
Myslím si, že linuxáků už není pár a stalo by to zato, udělat nové hry. Linux nebo konkretně Ubuntu by se tak více zviditelnilo, jak v mediích, tak mezi lidmi.
Taktéž bych si hru koupil do cca 300-400 ,- kč
Pro výrobce her není výhodné pro necelých 5% trhu dělat hry a to nemluvím o tom, že z toho mála uživatelů unixových systémů ještě méně lidí chce hrát hry...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.