Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: QIP přes Wine  (Přečteno 6594 krát)

refresh

• Návštěvník
QIP přes Wine
« kdy: 13 Května 2007, 22:03:12 »
Zdravim Vas, mam taky problem, pri emulovani QIP cez wine mi pise chybu, neviem si s tym poradit, mam tam najnovsie wine.

refresh@matrix:~/QIP$ wine qip.exe
err:ntlm:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path.
wine: Unhandled exception 0x0eedfade at address 0x0000:0x7b843dc0 (thread 0009), starting debugger...

(qip mam v /home/refresh/qip)

dalej mam este taky problem, chcel by som to otvarat z windowsoveho disku, cize z /program files.. ale pise zas takuto chybu

refresh@matrix:~/QIP$ wine /media/hda1/Program Files/QIP/qip.exe
wine: cannot find '/media/hda1/Program'

skusal som namiesto medzeri medzi Program a Files dat % cize Program%files ale nepomohlo.. budem Vam moc vdacny ak mi pomozete s tymto problemom.
dik

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
QIP přes Wine
« Odpověď #1 kdy: 13 Května 2007, 22:13:19 »
Citace: refresh

skusal som namiesto medzeri medzi Program a Files dat % cize Program%files ale nepomohlo.. budem Vam moc vdacny ak mi pomozete s tymto problemom.
dik
Dej tu cestu do uvozovek.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

refresh

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #2 kdy: 13 Května 2007, 22:20:15 »
stale je tam tento problem.. :(

err:ntlm:SECUR32_initNTLMSP ntlm_auth was not found or is outdated. Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path.
wine: Unhandled exception 0x0eedfade at address 0x0000:0x7b843dc0 (thread 0009), starting debugger...

dominikm

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #3 kdy: 16 Května 2007, 21:54:30 »
stale je tam tento problem.. :(

Mne to dela to same a to jsem ho i nainstaloval pres wine :(

MarrLiss

• Stálý člen
  • **
QIP přes Wine
« Odpověď #4 kdy: 17 Května 2007, 09:36:09 »
Make sure that ntlm_auth >= 3.0.25 is in your path.
Neco vam asi chybi.
Prestigio Nobile 1590: P-M 740, 1 GB RAM, NV 6600
Ubuntu FF

ing. Roubátko

• Host
QIP přes Wine
« Odpověď #5 kdy: 20 Května 2007, 23:20:44 »
to s tou cestou...když při psaní v konzoli budeš tabulatorem doplňovat složky (napíšeš dri, zmáčkneš tab a ono to dopíše na drive_c/, dáš Pro a ono to dopíše na ../Program \Files/...používej ten tab ;)
ju a když máš i windows tak z oddílu s nima zkus do adresáře .wine/drive_c/windows/ zkopírovat takový ty blbosti jako system32, atd...třeba to pomůže, ale ber to bez záruky- je to jen moje doměnka.

TIGER

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #6 kdy: 24 Května 2007, 18:36:08 »
Ja bych zkusil, jestli to dela jen pod uzivatelem, nebo i pod superuzivatelem ... tedy sudo wine "......"

jerryMF

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2007, 18:02:07 »
Zdravim Vas, mam taky problem, pri emulovani QIP cez wine mi pise chybu, neviem si s tym poradit, mam tam najnovsie wine.

refresh@matrix:~/QIP$ wine qip.exe

(qip mam v /home/refresh/qip)

dalej mam este taky problem, chcel by som to otvarat z windowsoveho disku, cize z /program files.. ale pise zas takuto chybu

dik
Problém jsem vyřešil následovně:

Chybová hláška zní:

Což znamená že máš starou verzi souboru ntlm_auth. Pokud zagoogluješ, zjistíš, že se jedná o součást Samby ... přesněji balíček Samba-winbind ... takže se stači podívat na

Kód: [Vybrat]
www.samba.orga tam stáhnout nejnovější sambu (3.0.25a) a nainstalovat (já stáhl balíčky samba, samba-client a samba-winbind). Qip mi frčí o 106 (build 8020)

Pat

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #8 kdy: 29 Května 2007, 10:49:02 »
A fungujou vam i animovani smajlici? Ne ze by to byla naka katastrofa, ale me fungujou jen obicejni.

jerryMF

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #9 kdy: 29 Května 2007, 17:16:52 »
Citace: Pat
A fungujou vam i animovani smajlici? Ne ze by to byla naka katastrofa, ale me fungujou jen obicejni.
Ne ... mě fungujou jen normální.

SmsText

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #10 kdy: 14 Srpna 2007, 12:33:11 »
Citace: Pat
:-) fungujou stačí použít /oldgif

tedy wine qip.exe /oldgif

...pak už funguje qip pod linuxem se vším všudy i poslední release ;-)

isaiah

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #11 kdy: 01 Září 2007, 00:15:40 »
mne zase QIP vypisuje, ze chce nejake gecko, ale nepodarilo sa mi to nainstalovat, ani nejako zohnat aj ked som szukal :D po nete cely den

anicka

• Host
QIP přes Wine
« Odpověď #12 kdy: 02 Září 2007, 15:11:33 »
Trošku jsem upravila název tématu, děkuji za pochopení. :-)
« Poslední změna: 15 Října 2007, 19:47:38 od Anna Taliánová »

tom.i (Duriel)

• Aktivní člen
  • *
    • Tomíkův BLOG
QIP přes Wine
« Odpověď #13 kdy: 08 Září 2007, 20:56:04 »
Nechapu proc emulujete QIPa, kdyz je plno programu pod LXkama, ktery fungujou krasne a v klidu. Ja treba mega dlouhou dobu pouzival SIMa, ale uz me to nejak nebavil. Tak sem vyzkousel snad cokoli. Trochu sem se drzel daleko od GAIMu, ale pred par tydny jsem ho vyzkousel a celkem se mi libil, ale jeste to nebylo ono. Pak jsem natrefil na PIDGINa je to vlastne GAIM v novem haabytu. A je super. A vasi animovani smajlici tam valijou bez problemu ;-) tot muj nazor.
PS: leta jsem se snazil emulovat MIRANDU pod LXama, ale neni to ono. PIDGIN mi vyhovuje. I kdyz miranda je miranda, ale od te doby co nemam WIDLE tak mi ani nechybi.
UPRAVA: Jo nechci tu vyvolat nejakou FLAMEWAR, akorat si myslim, ze je zbytecnost emulovat nektery programy. Vzdyt Linux ma plno programu, ktery si clovek muze nainstalit do kompliku :-P
HP 6715b, 2 GB RAM, TL-60 Turion64 X2, 2 GHz, ATI X1250, 15,4" 1680x1050, Archlinux x64

dixon

• Návštěvník
QIP přes Wine
« Odpověď #14 kdy: 09 Září 2007, 00:39:38 »
t.iglo: Mno Pidgin prešiel kus cesty, ale stále to nie je ono. Mne konkrétne chýbajú ICQ xstatusy(rozšírene statusy) - takto vidím užívateľa online a on má pritom nastavený xstatus a ja mu vypisujem ako idiot :\

GlidingFLY

• Stálý člen
  • **
QIP přes Wine
« Odpověď #15 kdy: 09 Září 2007, 09:08:12 »
Pidgin se bouřlivě vyvíjí. Vyplatí se mít ho jako pracovní nástroj. I mně se zdá jakákoli emulace windowsáckého nástroje trošku mimo mísu. To opravdu není potřeba. A ty fíčurky, o kterých píše dixon nejsou důležité. Ale časem i na ně dojde. Z Pidgina se stává opravdu dobrý nástroj a stojí za to se s ním zabývat. Přetrhejte konečně už poslední vlákna spojující tento váš systém s M$Windows. Existují pouze speciální případy kdy to nejde. Myslím, že většina z vás do té speciální skupiny případů nepatří. Kromě ovšem gamesníků, ale o těch mám své mínění, pro seriozní práci se s nima počítat nedá. Jsou to totiž právě oni jejichž vášeň dělá z Windows to, co dneska ještě stále jsou.
» Linux Mint on mini-ITX boards «

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.