Toho jsem se bál. Každopádně díky za odpověd. Uvažoval jsem, že bych na to šel z trochu jiné strany. Například použitím LVM. Bohužel se mi to nepodařilo při instalaci nějak rozumně nastavit. Instaluji z Alternate CD a tam jsem dal automatické rozdělení s použitím LVM na jeden 1.2GB disk. Při nabootovaní do shellu jsem chtěl druhý disk (hdd) přidat do skupiny k prvnímu disku (hdc). Postupoval jsem pvcreate /dev/hdd pak jsem jej pridal do skupiny k /dev/hdc pomocí vgexpand skupina_vg /dev/hdd a pak jsem se snažil rozšířit pomocí lvexpand -L 1250 skupina_root skupina_vg (příkazy nejsou přesně, bohužel to teď nemám před sebou, jde pouze o sled příkazů, jak jsem je dával). Při vypsání logických svazků v lvm se mi zobrazil oddíl root který jsem chtěl rozšířit s velikostí jakou jsem chtěl, ale když jsem si později v konzoli nechal vypsat df -H, tak mi bylo ukázáno původní místo, kdyý jsem opět najel do lvm a nechal si to vypsat tak se zobrazila kapacita i s přidaným místem. Uniká mi něco? Nemá s tím někdo zkušenost? Předem díky.