Tak jsem se jal zkoušet GG v vmware a do nosu mne cvrnklo následující (oficiálně oznámené a profláklé změny nezmiňuji):
Vylepšení ořezávacího nástroje v GIMPu. Doteďka to bylo utrpení, nedokážu si představit, že bych to měl používat v práci, kde řežeme desítky fotek denně. Odteď bych si přál do práce některé vymoženosti toho z GIMPu (vodící linky středu, zlatého řezu, atd.) Ale pořád to ještě není ono - při najetí k okraji obrázku se výběr ořezu - jak to říct - ořízne. Ale pokrok je to obrovský.
Pár vylepšení F-Spotu. Fullscreen už se dá používat, při procházení klávesami v něm už pořád nevyskakuje ten protivný ovládací panel. Uvítal bych ještě pár vylepšení, jako např. přednačtení následující fotky atd. Všiml jsem si možnosti instalace rozšíření, žádná však zatím nejsou dostupná.
Strašlivé, strašlivé změny v deskbaru. Místo pop-up okénka naskočí jakési nepraktické okno, integrace s trackerem (která z něj dělala obdobu spotlightu z Mac OS X) nefunguje. Vývojář už dostal tisíce "děkovných" dopisů, takže třeba se to do budoucna ještě nějak vyvine. Nicméně lidi už dělají záchranné balíčky z poslední použitelné verze.
To je zatím tak všechno, jdu si zase hrát.