Ahoj,
předně si nejsem jistý, jestli to mám napsat do jednoho tématu nebo rozhodit na víc dotazů. Zkusím to sepsat najednou. Otázek a problémů mám ještě víc, ale to nechám na později.
Mám následující dotazy a problémy:
1) Chtěl bych si přidat další zdroje pro instalaci SW. Návod ve Wiki je ale dělaný pro Ubuntu, já mám Kubuntu a tak zmíněný program pro správu zdrojů nemůžu najít. Dá se nějak doinstalovat? Nebo jak na to v Kubuntu (KDE)?
2) Chtěl jsem přehrát soubor TS (MPEG-4 AVC/AC3), ale video nehraje. A to ani ve VLC 0.8.6 ani v Kaffeine. Místo obrazu bylo jenom černo. Je VLC v (K)ubuntu nějak ořezané? Ve Windows mi to video ve stejné verzi hraje O.K. Dá se odněkud doinstalovat MPlayer s nějakým pěkným GUI (MPUI, SMPlayer rulesPlayer atd.)? Nebo to mám stáhnout a nakopírovat a obejít balíčkovací systém v Ubuntu?
3) Jako zavaděč mám GRUB. Je to jenom textový seznam s výběrem. Dá se nějak přepnout do grafického zobrazení? Jak upravím nabídky (a hlavně jejich pořadí)? Dá se případně nahradit LILO zavaděčem (který trošku znám)? Jsou na to nějaké grafické nástroje na konfiguraci (něco jako v Mandrivě)?
Ještě mám další problémy, ale tohle mě trápí momentálně nejvíc. Předem díky za případné náměty.