Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: frekvencia monitora a ine... [vyřešeno]  (Přečteno 1793 krát)

kyblik

• Návštěvník
frekvencia monitora a ine... [vyřešeno]
« kdy: 15 Května 2007, 22:38:33 »
cauko

takze na zaciatok, v pouzivani Linuxu som moc velka lama, tak pomaly na mna ;)

no, problemy mam nasledovne:

neviem nastavit vyssiu obnovovaciu frekvenciu pre obrazovku ako nejakych 67Hz (pri 1024x768). moj monitor vsak podporuje 100Hz pri tomto rozliseni.

dalej, existuje pre Kubuntu nejaky suborovy manazer typu Total Commander? (celkom by sa mi hodil...)

a na koniec este taka drobnost: nevie niekto nahodou, ako nabindovat bocne tlacidla pre 5-tlacidlovu mys tak, aby fungovali ako Back a Forward (uzitocne pri browsovani...)

thx

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #1 kdy: 15 Května 2007, 22:50:40 »
ad. 1 a 2 (body 4 a 9)
ad. 3
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Jony

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #2 kdy: 15 Května 2007, 23:16:13 »
ad) rozlišení... pokud chceš konkrétnější odpověď, než ty odkazy, tak musíš napsat alespoň jakou máš grafickou kartu (výchozí ovladače nebo jiné?) atd...
... něco jsme řešili tady: http://forum.ubuntu.cz/viewtopic.php?id=9868 je tam jak o rozlišení, tak o obnovovacích frekvencích, samozřejmě také záleží na použitém ovladači (zda podporuje danou kombinaci rozlišení/bar. hloubka/freq)

Total Commander v Kubuntu (linux s KDE) nahradí např Krusader (lze přidat přes Synaptic nebu přes apt) =) ... nebo Gnome Commander... nebo "konzolový" Midnight Commander...

... také na fóru i ve Wiki existuje "hledat" =)... tak se snaž... a znáš přítele Google?... také dobrý pomocník =)

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 15 Května 2007, 23:17:14 »
V odkazu na souborový manažer se doporučuje hlavně gnome-commander (pro GNOME), ale pro Kubuntu s KDE mohu rovnou doporučit Krusader. A kdyby vám snad Total Commander příliš scházel, dá se snadno v Linuxu rozběhat přes Wine – ale k tomu opravdu není vážnější důvod, nativní programy jsou daleko lépe provázány se systémem.

kyblik

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 16 Května 2007, 22:07:04 »
thx for help

jasne, ale aj ked googlim, tak niekedy ani poriadne neviem co :-P nakolko v linuxe som uplny novacik...cize ja to pre zaciatok potrebujem po lopate ;)

no, mysku som akosi nerozbehal...co uz...

a dalsi problem, ohladom flash playera.... dost sa ohladom toho uz popisalo, ale aj tak mi to akosi nejde....mozno to 64bit Kubuntu nebol prave najlepsi napad....vidim to na reinstall a 32bitove kubuntu....

kyblik

• Návštěvník
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2007, 21:58:46 »
ano, a este jedna vec....
aky je rozdiel medzi 32 a 64bit Kubuntu v praxi? Oplati sa mi vobec nechavat 64bitovu verziu, ked na na nej pomaly nic neviem nainstalovat? alebo radsej prejdem na 32bit?

a 5tlacidlova mys ani spravna freq monitora nic...proste to nejde :(

locki

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2007, 22:08:40 »
pro zacatecniky se 64 bit nedoporucuje, az se proskolis na 32 bitech tak klidne zkousej

64 bity jsou pro zacatecniky problemove
CZFree admin, Ubuntu 7.04, 20x WRT54G,GS,GL http://openwrt.org

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.