gargy002: Můžete mi to prosím vysvětlit nějak, jako pro blbce? S linuxem jsem začátečník a moc nevím, jak ty jednotlivé věci mám udělat.
Ok, sice jsme zacatecnici oba, ale ja uz ten problem resil a vyresil, tak jsem schopny poradit nekomu jinemu. Zkuste zjistit prikazem "lshw" v terminalu zda je v ubuntu nativni driver(nativni je puvodni), pokud je, je nainstalovany uz od instalace, ale nefunguje. Neco podobneho jako tohle:
*-network
description: Wireless interface
product: PRO/Wireless 3945ABG Network Connection
vendor: Intel Corporation
physical id: 0
bus info: pci@05:00.0
logical name: eth1
version: 02
serial: 00:19:d2:5d:f0:5c
width: 32 bits
clock: 33MHz
capabilities: bus_master cap_list ethernet physical wireless
configuration: broadcast=yes driver=ipw3945 driverversion=1.2.0mp firmware=14.2 1:0 () ip=192.168.1.64 latency=0 link=yes multicast=yes wireless=IEEE 802.11g
Pokud u polozky driver nic neni, tak se nezabyvat blacklistem a pokracovat v instalaci ndiswrapper(pozor, na 64bit system musite mit 64bit ndiswrapper), nejlepe online(pres kabel, pokud offline pomoci stazenych balicku, tak tomu moc neverim) pres utilitu automatix, nebo z repozitaru(musite upravit repozitare:
http://wiki.ubuntu.cz/P%C5%99id%C3%A1v%C3%A1n%C3%AD_zdroj%C5%AF). Jsou to deb balicky, nemusite nic kompilovat.
Dale stahnete driver na atheros pro win:
http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.htmlJestli jsou ovladace v zipu, tak rozbalit a muzete zacit s vlastnim instalovanim driveru:
1) sudo ndiswrapper -i /cesta/k/ovladaci/nazevdriveru.inf
2) sudo ndiswrapper -l tohle je pouze pro kontrolu zda je ovladac spravne nainstalovany!
neco takoveho, ale s ath...:
bcmwl5 : driver installed
device (14E4:4318) present (alternate driver: bcm43xx)
3) sudo ndiswrapper -m
4) reboot
Pokud bude v systemu ve vypisu lshw(neco podobneho jako jsem sem zkopiroval "driver=ipw3945") nejakej driver od atheros, tak napsat na blacklist nazev toho driveru(tohle bych delal asi jako prvni, pokud tam bude):
sudo gedit /etc/modprobe.d/blacklist
blacklist "nazev driveru" ulozit a zacit krokem 1)...
Doufam, ze jsem na nic nezapomnel a bude to fungovat...