Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: instalace nového hardware - všeobecně  (Přečteno 6210 krát)

allij

• Návštěvník
instalace nového hardware - všeobecně
« kdy: 17 Května 2007, 15:57:21 »
Dobrý den  všem.Mám takový dotaz .Jak,nebo kde najít popis o přidávání nového hardware v Ubuntu FF Gnome ,pokud možno  česky? Googlování ,Wiki, fórum,tak tam jsem nic nenašel. Díky
« Poslední změna: 09 Ledna 2009, 03:10:21 od Anna Taliánová »
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Všeliké kvaltování toliko pro hovado dobré jest.
Jan Ámos Komenský

Vojtin

• Host
instalace nového hardware-všeobecně
« Odpověď #1 kdy: 17 Května 2007, 16:26:02 »
Pokud je HW podporován jsou ovladače v jádře a bude tento fungovat po připojení. Pokud máš na mysli nějaký konkrétní HW zeptej se přímo na tento HW.

allij

• Návštěvník
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2007, 10:15:16 »
Tak třeba IRDA MA-620,Skenery Primax a Canom.Linux je vidí ,ale nejsou podporované.Myslel jsem nějaký návod jak na to při přidávání hardware.Jinak oceňuji napsané postupy  na Wiki .Kdo chce přejít na Linux tak tam nájde skoro vše. No mám smůlu ,že mám nepodporovaný hardware.Co se dá dělat. Jo ještě jedna věc.Když připojím bluetooth MSI tak někdy je spojení mobilu a editace bez problémů,jindy to chce párování a následně hláška -zamítnuto.
Acer Aspire 5710z 102G16Mi0ú/T2080/2GB/160GB Widows Vista Premium, brzby přibude Ubuntu 7.10.
Jan Ámos Komenský

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2007, 10:33:42 »
Jak rozjet ten specifický a určitý typ hardware se dá najít na fóru nebo na wiki
pokud nenajdete, zkuste Google... pokud google poradí něco nesrozumitelného, neporadí apod, zkuste se zeptat, jinak to asi nepůjde
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

allij

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 18 Května 2007, 12:34:52 »
Děkuji za radu.To  všechno jsem  udělal . Příště už raději nebudu obtěžovat s dotazem
Jan Ámos Komenský

Pavelp

• Host
« Odpověď #5 kdy: 18 Května 2007, 13:31:48 »
Citace: allij
Děkuji za radu.To  všechno jsem  udělal . Příště už raději nebudu obtěžovat s dotazem
Tak to neni. Oni Vam proste nedokazou jinak odpovedet, protze jina odpoved neni. Takovy system pridavani HW jako maji WXP je pro Linux vzdaleny sen.  Je nutne znat presne typ HW ktery pouzivate a pak k nemu zkusit najit informaci, zda je podporavan nativne ve vasi distribuci (tedy primo v Ubuntu bez "ovladacu"), nebo jestli je pro nej nutne zavadet "modul" = ovladac. Kdyz to zjistite, muzete pokracovat dal. Pokud se tim HW nikdo nezabyva, nemuze Vam dat radu ohledne jeho pripojeni. To tady neni hotline velke nadnarodni spolecnosti, ale diskusni forum. Pochopte jeho specifika. (Poznamka stranou). Pro zavedeni modulu do pameti / ovladace / se pouziva specialni program, kde si modul vyberete a spustite.

allij

• Návštěvník
« Odpověď #6 kdy: 18 Května 2007, 18:44:58 »
Samozřejmě chápu ,že Linux není Windows.Taky jsem jsem celkem spokojený s instalací FF a Gnome.Jenom chci rychleji proniknout do tajů a finesů Linuxu.Nic víc a nic míň.Mrzí mě ,že nemůžu rozchodit skenery :Stáří tři roky nejsou pro mne archivní kousky.No v brzké době budu kupovat notebook a tak s podporou Linuxu.Zatím mám dualboot právě k potřebě skenovat.Nějaké návody na  primax jsem našel ,ale nerozchodil.
Jan Ámos Komenský

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák
« Odpověď #7 kdy: 18 Května 2007, 19:03:27 »
Tak proč sem nenapíšete typ skeneru? Jistě se můžeme po podpoře podívat. Děláme to pro jiné, tak pro vás to také uděláme. :)

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

Vojtin

• Host
« Odpověď #8 kdy: 18 Května 2007, 19:20:26 »
Citace: milhouse
Tak proč sem nenapíšete typ skeneru? Jistě se můžeme po podpoře podívat. Děláme to pro jiné, tak pro vás to také uděláme. :)
Toto jsem psal už v prvnií odpovědi....

Radix

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #9 kdy: 18 Května 2007, 20:49:17 »
Jestli ten skener má připojení přes USB, tak by snad měl jít rozchodit. Rozchodil jsem skener Medion pomocí XSane na několik kliknutí.

allij

• Návštěvník
« Odpověď #10 kdy: 19 Května 2007, 10:40:22 »
Skenery jsou:Primax Colorado 600p/1200p LPT a CanoScan D1250U2 USB. Nějaký návod jsem viděl na linku :elektrický Ott.V Kubuntu rozchodil Primax ,ale malinko jinej typ. Samozřejmě mám naistalované XSane,Kooka a vše co skenery potřebují pro správný chod.Kdyby se to podařilo tak budu maximálně spokojený..Díkyvšem za všechny rady a tipy.
Jan Ámos Komenský

dumi

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #11 kdy: 19 Května 2007, 12:32:18 »
ohľadom tých Primax scannerov je takýto projekt, ktorý sa snaží o ich rozchodenie v linuxe (myslím iba tie pripojené paralelným portom) a ten 1200p vyzerá byť rozchodený. nie je tam však návod na inštaláciu tých balíčkov, jediný návo som našiel tu, má iba dva drobné nedostatky: je na iný typ a je po poľsky :).
AMD Sempron 2500+, GF 5200FX, 1,5GB RAM, Ubuntu 8.04

Milhouse

• Moderátor
  • Závislák

N. Á. V. O. D. Y.
 "...naše práce není vidět, ale je důležitá!"

allij

• Návštěvník
« Odpověď #13 kdy: 19 Května 2007, 19:25:01 »
Děkuji všem za podnětné připomínky.Vážím si toho ,že to není jako na fóru Suse nebo Mandrivy,kde je jenom osočování a žádné konstruktívní návrhy. Zitra zkusím na pc který má dcera naistalovat FF.Má tam nejnovější skener a tiskárnu.Tak uvidím. Ještě jednou díky všem.
Jan Ámos Komenský

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.