Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Nejde zvuk na notebooku Acer 5051AWXMi  (Přečteno 3383 krát)

Wlashack

• Návštěvník
Nejde zvuk na notebooku Acer 5051AWXMi
« kdy: 18 Května 2007, 02:52:06 »
Zdravím všechny,

po delším odhodlávání jsem se rozhodl nainstalovat si na booka dualboot Linux, volba padla na Ubuntu 7.04. Doteď nebyly problémy, vše se nadetekovalo samo (wifi, acpi, speedstep ... ) ale až po delší chvíli jsem si všiml, že mi nejde zvuk. Jedná se o zvukovou kartu Realtek HD Audio v čipové sadě ATI X1100.

Nejpodivnější je že systém tu kartu asi našel, jako HDA ATI SB (alsa mixer), mám na liště ikonu repráku, můžu vše normálně regulovat, dokonce funguji klavesove zkratky Fn pro zesílení zeslabení a vypnutí ale i když mám vše zapnuté a zesílené na 100%, neslyším žádný zvuk ...

Prosím poraďte mi a prosím setřete na mě odbornostmi, s lLnuxem se teprve ucim, jsem odkojen Widlemi. Dodám jen že ve W. jede zvuk naprosto OK. Díky za každou snahu pomoci.
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:28:18 od Anna Taliánová »
Wlashack is on air, now!
Acer Aspire 5051 / Ubuntu (Fiesty Fawn) 7.04

Wlashack

• Návštěvník
Nejde zvuk na NTB Acer 5051AWXMi ...
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2007, 13:19:07 »
Ahoj teď se mi podařilo zjistit, že na stránkách výrobce té zvukovky jsou i ovladače pro Linux, konkrétně tady: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=24&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false#High%20Definition%20Audio%20Codecs
 ale nevim, jaky balicek mam zvolit a jak ho nainstalovat. Mohli byste na to mrknout a poradit mi ktery?
Wlashack is on air, now!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2007, 13:54:27 »
Ještě předtím než budeme kompilovat ovladače, zkuste se pořádně prohrabat v nastavení

Pravý klik na ten repráček, tam je něco jako Open-Volume-Control zkontrolujte všechny mute
Zkuste tam ve
File->Change Device přepínat, jestli nefunguje nějaký jiný..
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Wlashack

• Návštěvník
« Odpověď #3 kdy: 18 Května 2007, 14:09:19 »
Takze zadne MUTE neni zapnuté, zařízení mám 0: HDA ATI (Alsamixer) a 1:  Conexant ID 2bfa (tohle by ale měl být modem (podle Windows) tak nevím co to tam dělá, nicméně nefunguje ani jeden. Prostředí mám kompletně v CZ nemusíte psát anglicky, děkuji a můžeme pokračovat ...

edit: Takze pomuzete mi nekdo s tou kompilaci? Ubuntu se mi libi, ale jak sami uznáte, nefugující zvuk je u secího stroje dost podstatná závada ... :-)
« Poslední změna: 13 Prosince 2007, 21:27:14 od Anna Taliánová »
Wlashack is on air, now!

gargy2002

• Host
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2007, 13:46:20 »
Citace: Wlashack
Takze zadne MUTE neni zapnuté, zařízení mám 0: HDA ATI (Alsamixer) a 1:  Conexant ID 2bfa (tohle by ale měl být modem (podle Windows) tak nevím co to tam dělá, nicméně nefunguje ani jeden. Prostředí mám kompletně v CZ nemusíte psát anglicky, děkuji a můžeme pokračovat ...

edit: Takze pomuzete mi nekdo s tou komplici? Ubuntu se mi libi, ale jak sami uznáte, nefugující zvuk je u secího stroje dost podstatná závada ... :-)
Ja mel neco podobneho, ale na tom samem chipsetu X1100 ATI, nefungovalo skoro nic, takze uplne hledim, ze to nekomu funguje. Dmesg mi stale vypisoval hda error, coz byl problem prave se zvukovkou, takze je mozne, ze ten chipset je spatnej. Nic podobneho uz v zivote nekoupim...

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.