Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Jaké používáte IM?  (Přečteno 7795 krát)

Betmans

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« kdy: 18 Května 2007, 23:16:03 »
Ve windows jsem používal Mirandu naskinovanou a s přídavkama jako byl TV program atd..

Chtěl bych něco podobného v linuxu hlavně možnost Skinů, Rozšířené stavy , příjmání a odesílání souborů, historie atd...

Nějakou náhradu za Mirandu...

Různě jsem hledal a boužel jsem nic nenašel...... Zkoušel jsem mirandu spouštět přes wine ale zaprvé mi to nepřijde moc ideální a zadruhé nebyla s rozšířením vůbec použitelná....

Jestli někdo máte nějakého osvědčeného IM budu rád když mi něco doporučíte....

Vojtin

• Host
Jaké používáte IM?
« Odpověď #1 kdy: 18 Května 2007, 23:51:12 »
používam gaim, tv program jde i přes jabber.

Betmans

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #2 kdy: 18 Května 2007, 23:56:01 »
a co nejaké skiny ?? a posílání souborů ?

Fuzzy

• Aktivní člen
  • *
    • www.jarosov.org
Jaké používáte IM?
« Odpověď #3 kdy: 19 Května 2007, 00:16:56 »
No já právě zkoušel postup z http://www.vain.czweb.org/home.php?subaction=showcomments&id=1166562140&archive=&start_from=&ucat=9& a funguje mi miranda v linuxu (psalo se to i zde v nějakém návodu). Jinak mi v KDE celkem vyhovuje Kopete.
doma:Lenovo SL500, Ubuntu 10.10 + win XP, Lenovo S12 (VIA NANO), Ubuntu 10.10
práce: HP550, Ubuntu 10.04

Vojtin

• Host
Jaké používáte IM?
« Odpověď #4 kdy: 19 Května 2007, 00:30:56 »
skiny nepoužívám gaim zapadá do vzhledu gnome, nechci mít každý okno jiný, posílání souborl mi funguje.

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Jaké používáte IM?
« Odpověď #5 kdy: 19 Května 2007, 12:45:59 »
Na ICQ jsem používal Kopete, na Jabber Gajim a v textové konzoli centericq

jinak doporučuji kouknout aa ABCLinuxu.cz do sekce software
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

zukov

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #6 kdy: 19 Května 2007, 13:35:49 »
K tej rozbehnutej mirande, pls kde sa dá ešte ten balíček stiahnuť, lebo na tej stránke sa už zrejme nenachádza...

Rastafar

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #7 kdy: 19 Května 2007, 13:57:45 »
Ja pouzivam Licq, skiny, historie, soubory - zadny problem (po nastaveni portu otevreneho na routeru a presmerovaneho na moje IP, proste stejne jako v mirande)
P4 3GHz, 2GB RAM, Geforce 6600 GT powered by Kubuntu 8.04
One Love - JAH - Rastafari

Petr Merlin Vaněček

• Moderátor
  • Závislák
    • Lomítkáři
Jaké používáte IM?
« Odpověď #8 kdy: 19 Května 2007, 19:13:55 »
Pouzivam SIM :)
Stiskni CTRL + W ...
80% mozku tvoří kapalina ... u některých brzdová

locki

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #9 kdy: 19 Května 2007, 21:30:06 »
pouzivam pidgina :-) nastupce gaimu vypada velmi podobne a je to vymakanejsi
CZFree admin, Ubuntu 7.04, 20x WRT54G,GS,GL http://openwrt.org

vain

• Návštěvník
    • http://vain.cz
Jaké používáte IM?
« Odpověď #10 kdy: 20 Května 2007, 10:00:57 »
Citace: locki
pouzivam pidgina :-) nastupce gaimu vypada velmi podobne a je to vymakanejsi
Pidgin není nástupce ale je to gaim. Přejmenoval se kvůli sporu s AOL že Gaim je moc podobný k AIM. Vymakanější je jen protože po přejmenování vyšlá i ostrá verze 2.0.0 ale to jen tak pro pořádek.

Citace: zukov
K tej rozbehnutej mirande, pls kde sa dá ešte ten balíček stiahnuť, lebo na tej stránke sa už zrejme nenachádza...
Už to jde stáhnout.

Rawen

• Aktivní člen
  • *
Jaké používáte IM?
« Odpověď #11 kdy: 20 Května 2007, 10:25:48 »
přešel jsem ze SIMu na Pidgina, zdá se mi teď lepší a hezčí - i když skinů si na něm moc neužiješ.. jinak taky bych na linuxu přivítal Mirandu
Linux je pro borce, který se dokáží sami rozhodovat!

donny

• Závislák
Jaké používáte IM?
« Odpověď #12 kdy: 20 Května 2007, 17:47:16 »
Jj, Miranda (nativni) na Linuxu, to je take muj sen. Pres Wine jsem ji sice rozbehal, ale nic moc. Mam radsi homogenni prostredi, takze jsem prave vcera objevil Pidgin, po velkem usili (a doinstalovani build-essential, libx11-dev a libgtk2.0-dev) jsem ho i zkompiloval. Velmi me prekvapil, protoze GAIM opravdu nebylo pro me to prave orechove. Vyzkousel jsem Kopete, Sim, Psi (to se mi moc libilo, akorat potrebuju primo ICQ, transport pres Jabber mi nevyhovuje) a mozna jeste neco,ale uz si nevzpomenu. Kazdopadne s vyberem jsem ja osobne skoncil prave na Pidginovi.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

locki

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #13 kdy: 20 Května 2007, 18:17:51 »
pidgin nastupce gaimu jako pokracovatel windows commandru = total commander tak jsem to myslel
CZFree admin, Ubuntu 7.04, 20x WRT54G,GS,GL http://openwrt.org

donny

• Závislák
Jaké používáte IM?
« Odpověď #14 kdy: 21 Května 2007, 00:57:28 »
No tak on je to takovy nastupce gaimu (jak se to vezme). Bud muzeme rict, ze Gaim prejmenovali (shodou okolnosti s nastupem druhe verze), nebo ze proste Gaim skoncil a na jeho misto nastoupil Pidgin, ktery prevzal vsechen kod Gaimu (vcetne pocitani verzi) a pracuji na nem stejni vyvojari.
archlinux @ i7-6700/GTX1080 8G/32G DDR4/.5TB NVMe/WD RED 3TB | Raspbian 8 @ Raspberry Pi
Ever tried. Ever failed. No matter. Try again. Fail again. Fail better!

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
Jaké používáte IM?
« Odpověď #15 kdy: 21 Května 2007, 08:20:31 »
Gaim se defakto jen přejmenoval, to celé proběhlo kvůli soudním sporům s AOL.
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

Petr Tomeš

• Závislák
    • http://www.phil.muni.cz/~ptomes/
Jaké používáte IM?
« Odpověď #16 kdy: 21 Května 2007, 13:03:27 »
Citace: rawen81
přešel jsem ze SIMu na Pidgina, zdá se mi teď lepší a hezčí - i když skinů si na něm moc neužiješ.. jinak taky bych na linuxu přivítal Mirandu
Na co vzhledy, když vám zapadá do pracovního prostředí podle toho, který ze stovek motivů si vyberete nebo jak si ho přizpůsobíte? Ale někdo rád abykaždej program vypadal ev stylu každý pes jiná ves...

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
Jaké používáte IM?
« Odpověď #17 kdy: 23 Května 2007, 20:46:48 »
Sice se do této diskuse zapojuji celkem pozdě, ale... vzhledem k tomu, že používám kubuntu (tedy rozhranní KDE), používal jsem chvíli Kopete a byl jsem spokojen (až na to, že neumím nastavit nižší hlasitost zvukům, ale už jsem si zvykl nebo na to časem přijdu ;)), pak jsem zkoušel Gaim a byl jsem taky celkem spokojen. Když jsem se dozvěděl o Pidginu, zkusil jsem i ten a chvíli jsem ho úspěšně používal, ale nyní se vracím zpět k Kopete, protože je (dle mého názoru) daleko stabilnější a vychytanější - s Pidginem se mi párkrát smazaly kontakty (a to jsem měl ostrou verzi 2.0.0), teď nedávno to došlo až moc daleko - kontakty se už kompletně ani nenačetly, takže jsem o většinu přišel, proto jsem se rád vrátil ke Kopete. Ale každý může mít jiné zkušenosti a hlavně - každý nemusí mít KDE ;).
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

szkandi

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #18 kdy: 23 Května 2007, 20:52:41 »
Osobne pouzivam mICQ, je to genialni soft :) Poradil mi jej kamos a jsem mu za to strasne vdecny, kdo ma rad konzolove aplikace, lze jen doporucit.

Mam s nim ovsem jisty problem, ohledne nastaveni away/online/offline hlasek, ale o tom v jinem threadu.

ste78

• Návštěvník
Jaké používáte IM?
« Odpověď #19 kdy: 23 Května 2007, 21:23:26 »
používám Kopete (i když posílání souborů mi nefunguje)...
*notebook HP 1,8 GHz, 400 RAM, grafika ATI radeon express
*Ubuntu 7.04 Feisty Fawn & Windows XP :D
*jsem lamka

Petr Tomeš

• Závislák
Jaké používáte IM?
« Odpověď #20 kdy: 23 Května 2007, 21:43:24 »
Citace: wizaard
s Pidginem se mi párkrát smazaly kontakty (a to jsem měl ostrou verzi 2.0.0), teď nedávno to došlo až moc daleko - kontakty se už kompletně ani nenačetly, takže jsem o většinu přišel.
Protože ICQ protokol je blbě navržen a neuchovává stabilně a spolejhlivě kontakty na serveru.

Jony

• Stálý člen
  • **
Jaké používáte IM?
« Odpověď #21 kdy: 23 Května 2007, 21:51:09 »
Gaim =)

Matěj "wizaard" Gottwald

• Návštěvník
    • Blog
Jaké používáte IM?
« Odpověď #22 kdy: 23 Května 2007, 21:52:30 »
Citace: Petr Tomeš
Protože ICQ protokol je blbě navržen a neuchovává stabilně a spolejhlivě kontakty na serveru.
Jo a právě proto mi víc vyhovuje Kopete (event. ve Windows Trillian),  kteří je mají chytře uložené a tak nějak vůbec se jim nestává, že by se stala chyba - při té chybě Pidgina jsem kontroloval i XML soubor s contactlistem a ten byl OK, takže to vážně byla chyba Pidgina. Jasně, to ,že se kontakty nenačetly z webu korektně už asi ne, ale to nic nemění na faktu, že předtím se ta chyba stala. :(
"For cryin' out loud!" - Plk./Gen. Jack O'Neill ;)
PC: AMD Athlon64 3000+, 1GB RAM, GeForce 6600
NTB: HP Pavilion dv6655ec: AMD Turion64 X2, 2GB RAM, GeForce 8400M GS Windows Vista (NTB) + Ubuntu Hardy Heron 8.04 (PC, NTB VirtualBox)

Petr Tomeš

• Závislák
Jaké používáte IM?
« Odpověď #23 kdy: 23 Května 2007, 22:41:16 »
Citace: wizaard
Citace: Petr Tomeš
Jo a právě proto mi víc vyhovuje Kopete (event. ve Windows Trillian),  kteří je mají chytře uložené a tak nějak vůbec se jim nestává, že by se stala chyba - při té chybě Pidgina jsem kontroloval i XML soubor s contactlistem a ten byl OK, takže to vážně byla chyba Pidgina. Jasně, to ,že se kontakty nenačetly z webu korektně už asi ne, ale to nic nemění na faktu, že předtím se ta chyba stala. :(
Rozumím vašemu problému a chápu Vás, ale používám Gaim/Pidgin intenzivně již několik let se stovkami kontaktů a nepamatuji si, že by se mi někdy něco takového stalo.

Septyk

• Aktivní člen
  • *
Jaké používáte IM?
« Odpověď #24 kdy: 24 Května 2007, 09:38:22 »
Mě se to stalo včera, zmizeli mi kontakty když jsme přejmenovával skupinu :)
Pak když jsme někdy pozdějš zapnul Pidgin tak tam ty kontakty nebyly :-/ ...jen upozornim že to už je podruhý :-/ ale poprvé se mi to stalo v kopete.
NTB MSI ER710X-054CZ, AMD Athlon X2 TK-55 1,8GHz, 2GB DDR2 533MHz, ATI X1270, Atheros WI-FI, atd atd....Ubuntu 11.4

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.