Ahoj, náhodou se mi sešly dvě instalační CD s Úbuntu 7,04. První je stažená z Vašich stránek a druhá je stažená přes torent. Rozdíl mezi nimi je ten, že Vaše CD je live. To jsem poznal až při instalaci. Musím uznat,že verze od Vás je pěkně provedena graficky a provede Tě pěkně celou instalací. Problém nastane až po instalaci. Alespoň pro mě. Mám Wifi se sdílenou IP. A řeknu Vám, když je člověk lama jako já a navíc po instalaci všechno na mě mluvilo anglicky. Přiznám se, že se mi internet nepovedl rozchodit. Kdybych dělal kompletní instalaci na celý disk tak nevím jak bych se nakonec připojil.
Jako člověk co rád něco zkouší jsem zkusil i instalaci z druhého CD. Instalace probíhala v Dos prostředí, ale taky na mě většinou mluvila česky. Co bylo pěkný, bylo to,že se sama zkoušela napojit na internet a po selhání mi byla nabídnuta ruční instalace. Po zadání IP se ostatní nastavení již zobrazovaly samy. Po instalaci se mi to ještě na něco anglicky zeptalo. Mezi řádky bylo něco o jazykových balíčkách a tak jsem instalaci potvrdil. Po cca deseti minutách byla instalace hotová a po přihlášení již na mě mluvilo vše česky a rovnou se mi objevovaly nové verze.
Nevím jak probíhá příprava takového instalačního CD ani nemám představu kdo to tvoří, ale myslím si , že kdyby Verze od Vás obsahovala takový nástroj na instalaci připojení k síti, byla by to pěkná třešinka na velmi dobře připraveném instalačním CD. A hlavně by to pomohlo slabším kouskům jako já s počáteční instalací a pak by se mohl více kochat novýma možnostma s Ubuntu.
Míša