Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: Niekolko zaciatocnickych otazok / requestov  (Přečteno 1583 krát)

cTn

• Návštěvník
Niekolko zaciatocnickych otazok / requestov
« kdy: 20 Května 2007, 04:47:54 »
Ahoj, v linuxe som novacik (co sa tyka ubuntu prostredia velmi sa mi paci ), ale bohuzial mam niekolko vyhrad, ktore kym nevyriesim bohuzial na linuxe na "ostro" neprejdem :(. Dufam ze mi s tym budete moct pomoct, takze ja sa pokusim zacat.

1 potreboval by som nejak replacemenet programu Photoshop ktory je vo windowse, je nejaka aplikacia do linuxu na takejto urovni pre pracu s grafikou?

2 Co sa tyka hier a performerance v nich, osobne je len 1 hra ktoru obcas hravam a to je steam > counter strike,  podarilo sa mi ju v linuxe spustit cez wine, ale vykon nebol priam "najlepsi", je teda moznost dostat taky pocet a kvalitu hrania aspon na urovni aka je vo windowse? s tym suvysi  aj moja 3tia otazka

3 Existuje nejaka aplikacia cez ktoru by bolo moznost nastavovat graficku karu co sa tyka vertikalnych synchronizacii kvality rendrovania textur?

4 Prehravac ktory by podporoval global hotkeys, som zabedneny uzivatel foobar2000 cize som hladal nieco v tomto style, nasiel som program Banshee, aspon myslim ze je to jediny program ktory sa ako tak podoba foobaru, ale bohuzial stale podporu hotkeys som nenasiel :(

To by bolo myslim odo mna vsetko, dufam ze mi na tieto otazky bude niekto schopny odpovedat v kladnej forme a bude ma tak cakat este vela vela hodin stravenych za linuxom, dakujem :) <3 Linux

Vojtěch Trefný

• Don Quijote
« Odpověď #1 kdy: 20 Května 2007, 07:41:21 »
1. Nejlepší náhradou v linuxu je asi Gimp, ale podle reakcí uživatelů není dostatečnou. Zkuste zde na fóru vyhledat slovo Photoshop a najdete několik diskusí na toto téma.

2. Na úrovni jako ve Windows to nikdy nebude - není to hra psaná nativně pro linux, takže nemůžete očekávat, že hra poběží stejně jako veWindows.

Michal

• Návštěvník
    • http://www.arcanea.net
« Odpověď #2 kdy: 20 Května 2007, 09:23:30 »
3) jestli mas nvidii tak si stahni nvidia settings "sudo apt-get install nvidia-settings" tam to tusim jde
master: Celeron 1Ghz, 512 RAM, nvidia geforce fx5200
blaster: Intel solo 1.86 Ghz, 1536 RAM, intel gma950

Roman "Schmaker" Šmakal

• Stálý člen
  • **
« Odpověď #3 kdy: 20 Května 2007, 09:28:21 »
1. Možná by bylo dobré vyzkoušet Photoshop pod Wine... Tam by šlapat mohl... jinak lepší náhrada než Gimp v současné době není...
2. Všechno je otázkou vývoje Wine... Hraju Counterstrike nonsteam už od Wine 0.9.31 a změny jsou poznat... Někdy kolem verze 0.9.34 hra měla asi o 10~20FPS více,než v předchozí verzi.. Takže doporučuju počkat a hlasovat na AppDB pro CounterStrike...
3. Pokud to není v konkrétní hře/aplikaci,tak zatím žádná taková aplikace (aspoň pokud je mi známo, ATi nyní implementuje Catalyst Control Center do ovladačů fglrx,takže tam by to být mohlo), která by to uměla...
4. Global hotkeys? No, já používám AmaroK a u něj s tím nejsou problémy... Nevím, jak je to s přehrávači pro Gnome...
Linux Gaming Clan leader
Konference na linuxclan@chat.linjab.net

cTn

• Návštěvník
« Odpověď #4 kdy: 20 Května 2007, 21:54:10 »
4 existuje teda nejaky prehravac pre gnome ktory obsahuje global hotkeys pani?

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.