Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: problem s xawtv  (Přečteno 4030 krát)

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« kdy: 20 Května 2007, 15:01:55 »
kdyz chci spustit xawtv tak vypise tohle:
This is xawtv-3.95, running on Linux/i686 (2.6.20-15-generic)
X Error of failed request:  XF86DGANoDirectVideoMode
  Major opcode of failed request:  136 (XFree86-DGA)
  Minor opcode of failed request:  1 (XF86DGAGetVideoLL)
  Serial number of failed request:  67
  Current serial number in output stream:  67

tvtime jde normalne... nevite nekdo cim to je??

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #1 kdy: 21 Května 2007, 18:55:54 »
ještě doplním že se jedná o TV kartu winfast 2000 XP Expert... Potřebuju zachytávat video z karty a nevím jak na to. MythTv nejde ani nainstalovat. Při pokusu o install mi vypíše že dochází ke konfliktu mezi aplikacemy abych se v synaptiku podival, ale netuším na co se mám dívat :-)))  V linuxu jedu teprve několik dní..

Prostě Beryl jsem rozjel, TV jsem taky rozjel (ale nemužu nic nahrat), se zvukem jsem měl taky problém, ale vyřešil jsem ho.... Pomůže mi někdo s tímhle, potom už budu s Ubuntu jenom spokojenej. Ještě chci zkusit Ubuntu Studio, ale asi to nic nebude měnit na stávajícím stavu.. Nemůže třeba televizní karta být postavena na čipu který xawtv nepodporuje??

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
problem s xawtv
« Odpověď #2 kdy: 21 Května 2007, 19:09:20 »
Mám tu samou kartu, funguje bez problémů. Na sledování TV používám tvtime, na nahrávání (i časované) xdtv - to sice není v oficiálních repozitářích, ale dají se použít ty ze stránek projektu, jsou tam i pro Ubuntu. Musel jsem doinstalovat ještě pár knihoven (z Ubuntích repozitářů), zřejmě problém se závislostmi balíčků.

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
problem s xawtv
« Odpověď #3 kdy: 21 Května 2007, 19:20:42 »
Ještě pro doplnění, je to tento repozitář: http://nicolas.estre.free.fr/ubuntu/ edgy main
Pro Feisty ještě není, ale funguje s ním (u mne) bez problémů. A jako vždy: Pouze na vlastní nebezpečí a bez záruky. :)

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #4 kdy: 21 Května 2007, 20:23:28 »
jsem linux-netáhlo.. z tohoto repozitáře se nainstaluje aplikace a vše by mělo být O.K.?? Případně jak poznám kterou knihovnu stáhnout a nainstalovat?? (jak nainstalovat :-))

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
problem s xawtv
« Odpověď #5 kdy: 22 Května 2007, 01:45:19 »
1. Repozitář si přidejte v Systém -> Správa -> Zdroje software.
2. Spustťe Synaptic a v sekci "Původ" vyberte onen repozitář.
3. Nainstalujte z něj balíky xdtv, libxdtv-theme-aqua-cs, libxdtv-theme-carbone-cs a libxdtv-i18n-cs
4. Doinstalujte ještě balíky libxaw7 a xaw3dg, jsou v běžných distibučních depozitářích.
5. Spusťte z příkazové řádky xdtv a uvidíte, jestli to půjde...

Snad jsem na nic nezapomněl, mělo by to fungovat.

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #6 kdy: 28 Května 2007, 09:11:25 »
děkuju za podrobný návod, teď jsem několk dnů nebyl u PC. Hned jak vyzkouším dám vědět.. Díky za snahu..

Jan Nekvasil

• Stálý člen
  • **
problem s xawtv
« Odpověď #7 kdy: 28 Května 2007, 09:37:57 »
Poopravil jsem název repozitáře, má to být http://nicolas.estre.free.fr/ubuntu/ edgy main, to "main" mi tam chybělo. :(

A ještě jedna věc, možná bude třeba doinstalovat i knihovny související s lame (podpora mp3), pokud je tedy už nemáte...

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #8 kdy: 09 Června 2007, 11:58:12 »
nějak nemůžu najít toto.. chce to po měj jestě nějaký balík a netuším kde bych ho splašil.... poradíte ještě.. po napsání xdtv v terminálu vypíše následující:

xdtv: error while loading shared libraries: libXaw3d.so.6: cannot open shared object file: No such file or directory

Walard

• Aktivní člen
  • *
problem s xawtv
« Odpověď #9 kdy: 09 Června 2007, 16:07:12 »
Nainstaluj Xaw3dg, libxaw7. Poté xdtv, libxdtv-theme-aqua-cs, libxdtv-theme-carbone-cs a libxdtv-i18n-cs.  :)

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #10 kdy: 10 Června 2007, 22:52:02 »
tak aplikace se úspěšně rozběhala, za což vám děkuju. Teď bych se rád dozvěděl kde (repozitáře) mám vzít kodeky abych mohl zaznamenávat ve standartní DVD kvalitě - video i audio, video mi jde,ale u audia prý potřebuju něký ffmpeg kodek...

a ještě jeden problémek nenaladilo mi to Novu, jenom CT1 CT2 a Primu... nevíte kde je zádrhel?? Nastavení : Tv norma Pal-DK frekvenční pal-europe-west.. není problém tady v tom nastavení??

poradíte i s tímhle??
Děkuju

Jakub Lucký

• Závislák
    • Jakub Lucký
problem s xawtv
« Odpověď #11 kdy: 11 Června 2007, 09:22:29 »
Není to digitální TV karta? Nebo nejede v digitálním modu?
Protože Nova digitálně nevysílá...
FAQ-Často kladené otázky   Návody(wiki)     
Jakub@Life:~$ Ubuntu změnilo váš život, přejete si změny uložit?(Y/N)?
Děkujeme, že nekrmíte trolly Blogísek  :wq

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #12 kdy: 11 Června 2007, 13:06:03 »
myslím, že není, v TvTime jede normálně. To mě právě udivuje. A spíš mám problém s tím kodekem ffmpeg pro audio. V nabídce pro komprimaci program vypíše možnost tohoto kodeku a když chci spustit nahrávání, tak vyskočí hláška, že potřebuju nějakej kodek na audio.. Nejsem z toho moudrej... Tenhle program chci používat hlavě pro import videa z kamery na HDD. Když už mám grabovací kartu, tak jsem ji chtěl používat.....

Walard

• Aktivní člen
  • *
problem s xawtv
« Odpověď #13 kdy: 11 Června 2007, 13:15:22 »
Máš kvalitní anténu  a dobře orientovanou pro signál?  Mně jde nova, ct1, ct2 a nejde prima. Zkus nainstalovat tvtime  a při instalaci vyber  pal a vlastní frekvenční tabulku. Pak spusť v terminálu: tvtime-scanner pozn. najde všechny signály.    Pro instalování kodeků používám automatix: http://www.getautomatix.com/  :)

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #14 kdy: 11 Června 2007, 13:20:24 »
v tvtime mi nova jde, to už jsem psal,nejde nějak obšlehnou kanál a napsat ho do xdtv?? Jinak ten link zkusím, až přijdu domů.. :-)

bedazzled

• Návštěvník
problem s xawtv
« Odpověď #15 kdy: 05 Července 2007, 10:33:51 »
děkuju za trpělivý přístup. Xdtv jsem rozběhal a teď už je vše v pořádku :-)

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.