Prosíme přihlašte se nebo zaregistrujte.

Přihlašte se svým uživatelským jménem a heslem.
Vaše pomoc je stále potřeba!

Autor Téma: RSS čtečka Akregator - otevírání do nového okna [Reportováno]  (Přečteno 2671 krát)

Jiří :Kačer: Voseček

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
Pokud si v Akregatoru otevřete nějakou zprávu a zobrazíte "Celý článek", tak jestliže je na dané stránce odkaz, který se otevírá do nového okna "_target=blank", tak se nic neděje. Ideální by bylo, kdyby se otevřel odkaz v Konqueroru, že? Nejsnáze to vyzkoušíte třeba ve skupině zpráv Kde-Apps, pokud si chcete zobrazit náhled nějakého splashscreenu, pozadí, programu apod. Nic se neotevře.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
RSS čtečka Akregator - otevírání do nového okna [Reportováno]
« Odpověď #1 kdy: 27 Května 2007, 01:07:28 »
Když na ten odkaz klikneš pravým tlačítkem myši, tak v kontextovém menu je: Otevřít odkaz v nové záložce (čili přímo v Akregatoru) nebo Otevřít odkaz v externím prohlížeči (např. tedy Konqueror). Jinak v Nastavení - Nastavit Akregator - Prohlížeč se dá nastavit otevírání pomocí tlačítek myši, např. prostředním tlačítkem odkaz otevřeš přímo v tom Konqueroru. Nicméně levým tlačítkem bych předpokládal, že se otevře v nové záložce přímo v Akregatoru, což se neděje, takže tohle bude spíš ten bug.
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

filo

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #2 kdy: 27 Května 2007, 06:49:27 »
Mi v Kubuntu 6.06 "otevřít v externím prohlížeči" funguje hodně zajímavě. Většinou takhle otevírám více  odkazů těsně po sobě, Akregator mi ale s každým odkazem vytvoří na liště zástupce okna. Na konci to sice nějak spojí do jednoho, ale tato situace mi pravidelně končí hláškou, že Firefox běží a je třeba ho ukončit.
Na PCLinuxOS 2007, který už nějakou dobu testuju, to je o něco lepší, ale taky blbě. Správně se to skládá rovnou do firefoxích záložek, ale pro změnu má Akregator snahu při každém požadavku na "otevřít v externím prohlížeči" se na tento prohlížeč přepnout, což docela zdržuje.
Mají to hoši programátorský nějaké rozbité. ;)
MSI KT3 Ultra, Athl XP 2000+, GF4MX440, SBLive Value, LG 4167B - Prosím NEVYKAT

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #3 kdy: 27 Května 2007, 09:33:23 »
To vím, že to mohu otvírat pravým tlačítkem a vybrat něco, ale tohle považuji za chybu, že po stistku standardního tlačítka pro otevření odkazu se nic neděje.
Všechno co k životu skutečně potřebujeme, můžeme vcelku levně koupit, jen zbytečnosti jsou drahé. Hrajte frisbee - www.frisbee.cz

Poborskiii

• Aktivní člen
  • *
« Odpověď #4 kdy: 27 Května 2007, 16:36:59 »
Dva roky starý bug: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=107256 , je ovšem označen jako RESOLVED, přestože buď vyřešen nebyl nebo opět vznikl a přes žádost před rokem nebyl znovu otevřen, takže nejlepší asi bude otevřít nový bug. Marná žádost o řešení i zde: http://bugs.kde.org/show_bug.cgi?id=103076 .
OS: Kubuntu 15.10 64bit, KDE 5, Qt 4.8.6/5.4.2, Nvidia 352.30
PC: ASUS M5A99X EVO, AMD FX-4300, RAM Kingston 2x4 GB DDR3 1600 MHz,
SSD Kingston V300 120 GB, HDD Seagate NAS 3TB (ST3000VN000), VGA ASUS Nvidia GeForce GT 440 Silent, Monitor Dell U2412M, skříň Coolermaster Sileo 500

• Stálý člen
  • **
  • občasný návštěvník
    • Můj weblog
« Odpověď #5 kdy: 08 Června 2007, 23:48:54 »
Reportováno pro změnu na lauchnpad s odkazy na předchozí ne moc úspěšné řešení na bugs.kde.org.
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/kdepim/+bug/119416

Provoz zaštiťuje spolek OpenAlt.