Škoda, že to čtu až dneska, včera jsem Ubuntu instaloval na počítači v práci a šlo to celkem hladce. Měl jsem disk (40G) rozdělený na dvě stejně velké části. Byly tam XP prof. Ale teďka se o to pokouším doma, stejný případ, akorád (20G-XP prof/230G-data) a mám velké problémy. Vůbec mě to nenabízí menu v podobě jako v práci. Automatické rozdělení na systémovém oddílu mě to nenabídlo vůbec, vypadá to jinak než v návodu a jinak než mám zkušenost z práce. Nabízí to jen použít celý disk 250G (implicitně) nebo ručně. Když přepnu na ručně, tak to po mě chce vytvořit připojovací oddíl "/" a když ho chci vybrat z roletového menu, tak tam chybí. K oddílu ze swapem se ani nedostanu, protože mě vrátí chybu, že jsem nevybral "/". A jsem v pr... :-) Vložím sem screanshot. Jdu na to.
Zatim.
PS: ten screanshot se mě sem nedaří vložit:-(
Způsob vkládání je nějaký prazvláštní (vůbec není intuitivní), nějak jsem ho nepochopil a sežral mě půl hodiny času :-(
pro milhause :
Poslal jsem vám ty screanshoty včetně toho, na kterým jsem doma uvíznul s instalací , respektive je máte v
www.uschovna.cz, příjde vám e-mailem výzva ke stažení. Možná by jste ho sem mohl dát za mě, pro ostatní, aby viděli na čem jsem se zaseknul.
A trochu vysvětlit to vkládání obrázků. Ale to je na nové téma v úvodu fóra (řekl bych)